directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 15:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 20 d'agost de 2018 13:58 h

Casado replica Calvo i demana una "repercussió jurídica" per les declaracions de Torra sobre "atacar l'Estat"

El líder del PP defensa que Rajoy "frenava les iniciatives dels independentistes" però que Sánchez "depèn d'ells"

ACN Madrid.-El líder del PP, Pablo Casado, ha replicat la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, que va qualificar "d'inacceptable" la frase del president, Quim Torra, però que assegurava que amb paraules "no s'atacava l'Estat". Per a Casado, "els pitjors moment de confrontació comencen per frases" i, per això, demana una resposta jurídica per part del govern espanyol. "No per ser incorrecta no ha de tenir repercussió jurídica", ha insistit. "Diu la vicepresidenta que és una frase i que amb això no s'ataca l'Estat, però l'amenaça va ser explícita i el que diuen els independentistes ho fan", ha afegit. A més, considera que el govern del PP "frenava" les iniciatives dels independentistes però el govern de Sánchez "depèn d'ells". Per això, exigeix al govern espanyol que "detalli la resposta jurídica" que tindran les paraules de Torra. "O posa fre a aquestes persones o el PP sol·licitarà l'activació del 155 al Senat", ha tornat a advertir.

Casado ha recordat que quan es va reunir amb Sánchez fa dues setmanes ja li va dir que considerava que s'havia de tornar a aplicar el 155. "Ha de ser el govern espanyol qui contesti les amenaces de Torra, però si això continua així nosaltres demanarem que s'activi la Constitució i l'ordenament jurídic per no permetre cap amenaça a l'estat de dret", ha valorat. Segons Casado, s'han produït fets que justificarien ja aquesta reactivació del 155 (s'ha referit a la protesta contra Llarena a un restaurant de Mont-ràs) i també ha esmetat d'altres situacions que es poden donar a futur com actes de celebració de la Diada o del primer aniversari de la declaració d'independència o de les lleis de desconnexió. D'altra banda, també ha denunciat que es tolerin "agressions" a persones que treuen llaços grocs de la via pública i s'ha fet seves les declaracions de la fiscal general de l'Estat, Maria José Segarra, que ha dit que no suposa cap delicte treure'ls de la via pública. El que Casado no ha dit és que Segarra també considera que no és delicte posar-ne, perquè tot plegat s'emmarca dins la llibertat d'expressió. Sobre Franco: "Cal mirar al futur i no al passat"Sobre la possibilitat que el govern espanyol reactivi a finals de mes els tràmits per exhumar Franco del Valle de los Caídos, Casado ha dit que cal "mirar al futur" i pensar no en el que va passar a Espanya fa 40 anys sinó en el que "ha de passar". "Ja hi va haver un pacte entre ambdós bandos per superar una època fosca i el pacte de la transició es va fer amb èxit i és vigent", ha manifestat. Tanmateix, ha dit que no defensarà "ni Franco ni l'edifici on està" -ha al·legat motius familiars per ser net d'una víctima del regim- però ha insistit que "cal mirar al futur i no al que va passar".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.