directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 7 de maig de 2024 01:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 13 de setembre de 2018 19:41 h

Un estudi associa el deteriorament del sistema immunitari a una disminució de la riquesa microbiana de l'intestí

El treball s'ha publicat a la revista 'Mucosal Immunology'

ACN Barcelona.-Un estudi d'IrsiCaixa ha posat de manifest que el deteriorament del sistema immunitari va associat amb una disminució de la riquesa microbiana de l'intestí. Aquesta afirmació té a veure amb els milions de microorganismes de diferents espècies que habiten al budell, que juguen un paper essencial en diversos processos de l'organisme. Així, se sap que un desequilibri en aquestes poblacions microbianes, conegut com a disbiosi intestinal, està associat a diferents patologies. Ara, l'estudi, publicat a la revista 'Mucosal Immunology', demostra que aquesta disbiosi s'associa amb un deteriorament del sistema immunitari, i que quant més greu és aquest deteriorament, més evident és el desequilibri.

La troballa és d'especial importància per als afectats de VIH, perquè si bé no tots tenen disbiosi, sí resulta molt important diagnosticar el més aviat possible la infecció per evitar la destrucció de les cèl·lules immunitàries.El VIH, el virus que causa la sida, malmet la barrera mucosa intestinal, permetent el pas de bacteris al corrent sanguini i als nòduls limfàtics. Això, de retruc, causa inflamació crònica i un desgast del sistema immunitari. Fins ara s'investigava si el virus també causava disbiosi intestinal, i en quins pacients era més probable. L'estudi demostra que la disbiosi apareix més freqüentment quan el sistema immunitari s'ha deteriorat, per la qual cosa si una persona s'infecta amb el VIH però comença el tractament molt aviat, es pot impedir el deteriorament del sistema immunitari i disminuir les probabilitats que l'afectat pateixi aquest desequilibri intestinal.Per elaborar l'estudi, els investigadors van treballar amb 156 persones, de les quals 127 estaven infectades pel VIH i 27 no. El treball assenyala diferències remarcables entre la composició dels microbiomes amb més i menys riquesa gènica. Els investigadors han detectat, per exemple, que les persones amb menys diversitat tenen una mancança de metanògens, uns microorganismes especialitzats en la producció de metà que són essencials per al manteniment de l'equilibri intestinal.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.