directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 19:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 17 de setembre de 2018 14:41 h

El PSC titlla d'"inapropiada" la crida de Torra a "encendre el carrer" i li demana que traslladi el debat al Parlament

Illa insta la Generalitat i els Mossos a prendre mesures perquè "tothom es pugui manifestar de forma pacífica"

ACN Barcelona.-El secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, ha considerat aquest dilluns que les declaracions del president de la Generalitat, Quim Torra, que ha fet una crida als catalans a "encendre pacíficament" els país durant els propers mesos "són inapropiades". En roda de premsa, Illa ha apuntat que l'obligació d'un dirigent polític és "afavorir" el debat polític a les institucions i no pas al carrer. "Reclamem que s'utilitzin les institucions, en aquest cas el Parlament, perquè se substanciïn els debats polítics", ha apuntat. Els socialistes han tornat a recordar a Torra que les resolucions judicials s'han d'acatar tot i que no es comparteixin. Després que aquest diumenge s'hagin produït a Barcelona moments de tensió a les manifestacions a favor i en contra del model d'immersió lingüística, el PSC ha emplaçat a la Generalitat i els Mossos a prendre mesures "perquè tothom pugui manifestar-se de forma pacífica i correcta".

Després de la reunió de la permanent de la Comissió Executiva, Illa ha carregat contra l'absència dels membres del Govern a la inauguració de la Fira Gastech que comptava amb la presència del Rei Felip VI. Illa ha considerat que el fet que el Govern hagi estat representat per un director general "sembla una actitud més pròpia d'una rebequeria infantil que d'un govern que s'ocupi del que convé a Catalunya". "Es posa de manifest que no pensen amb el país sencer, busquen una excusa per animar als seus oblidant les seves obligacions cap a tots", ha argumentat.El secretari d'Organització ha explicat que aquest diumenge el partit celebrarà la Festa de la Rosa a la Pineda de Gavà. Una cita que aprofitaran per celebrar els 40 anys del PSC i els cent primers dies de Sánchez a la Moncloa. En aquest sentit, Illa ha assegurat que s'ha obert una "oportunitat" pels espanyols i els catalans, s'ha "recuperat" la sanitat universal, s'han fet "les primeres passes per convertir" RTVE en "lliure" i "independent" i s'ha aprovat l'exhumació de Franco. Responent a la pregunta d'un periodista, el PSC ha descartat impulsar una manifestació el proper 7 d'octubre, com ha proposat el PPC, per commemorar la manifestació del 8 d'octubre de 2017 a favor de la convivència. "No és moment de tornar a fer grans manifestació al carrer si no hi ha motius que ho puguin aconsellar", ha respost. Pel que fa a les mobilitzacions, i després dels moments de tensió viscuts a Barcelona amb les manifestacions a favor i en contra de l'immersió lingüística, Illa ha recordat que el Govern té la competència en ordre públic i que cal regular el dret a la manifestació "de forma curosa". Illa, que no ha entrat a valorar el motiu de les marxes, ha defensat el dret democràtic a la lliure expressió i ha emplaçat els Mossos a garantir que tothom es pugui manifestar de forma "pacífica" i "correcta". El PSC també ha aprofitat la roda de premsa per posar-se al costat dels Mossos, que aquest dilluns s'han manifestat davant la conselleria d'Interior per exigir millores laborals. "Els Mossos estan sent maltractats per la Generalitat. No hi ha prou efectius, no es cobreixen les places i no hi ha prou material. Ens agradaria que la Generalitat revertís aquesta tendència que ens sembla molt negativa", ha apuntat. De la proposta del president del govern espanyol que impulsarà una reforma de la Constitució per limitar els aforaments, els socialistes catalans s'han mostrat a favor de la iniciativa. "Ens sembla que és encertada", ha apuntat Illa. Finalment, del fet que la justícia belga hagi rebutjat l'extradició del raper Valtònyc, el PSC ha reiterat que respecten les decisions judicials.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.