directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 03:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 18 de setembre de 2018 18:25 h

Albiach aposta per substituir els diputats suspesos i insta JxCat i ERC a "no bloquejar" l'activitat parlamentària

La presidenta del grup CatECP demana la dimissió de la líder de Cs a Barcelona pel "falsejament" del seu currículum

ACN Barcelona.-La presidenta del grup parlamentari CatECP, Jèssica Albiach, ha denunciat aquest dimarts que ni les "amenaces" del jutge Pablo Llarena poden "posar en perill" el resultat electoral del 21-D, ni el "desacord" entre JxCat i ERC poden "seguir bloquejant" l'activitat parlamentària. Sobre la suspensió dels diputats i la possibilitat plantejada per la CUP de portar la qüestió al ple, Albiach ha afirmat que pel seu grup no és tant important el "procediment" sinó els "principis". Així, s'ha mostrat partidària de substituir els diputats "per no alterar les majories". D'altra banda, Albiach ha demanat la dimissió de la líder de Cs a Barcelona, Carina Mejías, en considerar que ha falsejat el seu currículum i no ha actuat amb "honradesa" com marca el codi ètic del partit taronja.

Així, Albiach també ha afirmat que si Mejías no dimiteix, la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, "l'hauria de cessar".D'altra banda, també ha demanat la compareixença al Parlament del conseller d'Interior, Miquel Buch, per justificar "l'augment de delictes" a Catalunya i la manifestació d'un miler d'agents dels Mossos d'aquest dilluns. En concret, ha acusat Buch d'"incompetent" i li ha exigit que doti els carrers de "més Mossos". En aquest sentit, també ha criticat al Govern i ha apuntat que la mesa de Funció Pública no ha arrencat el compromís de retornar la paga extra dels funcionaris. "Volem arrencar el compromís del Govern. No és normal que els funcionaris continuïn sense que se'ls retorni la paga extra", ha apuntat. Pel que fa a la proposta de la CUP de crear una comissió d'investigació de l'1-O, els comuns han subscrit la iniciativa i han apuntat que "estaria bé" conèixer tot el que va passar.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.