directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 10:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 19 de setembre de 2018 15:00 h

La Generalitat assistirà a un grup de treball creat pel govern espanyol per millorar el model de finançament autonòmic

El Govern enviarà un representant de perfil tècnic per "escoltar" les propostes i des de La Moncloa ho llegeixen com un "gest"

ACN Madrid.-El Ministeri d'Hisenda ha creat un grup de treball amb perfil polític per abordar la millora del model finançament autonòmic. Ho ha anunciat al Congrés la ministra Maria Jesús Montero que ha explicat que aquesta comissió sobre finançament autonòmic es reunirà abans de finals de setembre (previsiblement la setmana que ve) i que la Generalitat ha designat un representat. Fonts de la Generalitat han confirmat que hi assistirà la subdirectora de finançament i que hi anirà a "escoltar". Des de La Moncloa ho llegeixen com un "gest" ja que fins ara no havia participat en les iniciatives del govern de Rajoy per millorar el model de finançament. "El govern [espanyol] no es cansarà de treballar i dialogar per destensar el conflicte amb Catalunya", ha dit la ministra.

El govern espanyol fa una lectura positiva pel fet que la Generalitat hagi decidit participar enviant una representant de perfil tècnic a la reunió amb les comunitats que es vol celebrar per abordar el finançament autonòmic. Es tracta d'un nou grup de treball impulsat pel ministeri de Montero que vol que es puguin prendre acords polítics per avançar en la millora del finançament autonòmic. Fonts del Ministeri d'Hisenda reconeixen a l'ACN que no hi ha temps per aprovar un nou model en aquesta legislatura però que el govern espanyol vol aprofitar ara per "avançar". I el fet que Catalunya hagi decidit assistir-hi és una "bona notícia", segons aquestes fonts. A més, ressalten que Catalunya sempre havia liderat les reformes del finançament autonòmic però que, en els darrers anys, "ja no hi era". Fins ara, el Govern no havia participat en les iniciatives del govern de Rajoy per millorar el model de finançament. L'expresident Carles Puigdemont no va assistir a la conferència de presidents de gener del 2017 on es va tancar el pacte per tirar endavant aquesta millora del model. Cada comunitat autònoma va designar un expert per formar un comitè que hauria de redactar la proposta i Catalunya es va mantenir al marge.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.