directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 19:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 19 de setembre de 2018 15:55 h

Suïssa serà el país convidat a la vuitena edició del Festival Internacional del Vi i el Cava

La Secció Collita presentarà 37 títols que sumen més de 900 minuts de metratge de tot tipus de gèneres i estils i provinents d’arreu del món

ACN Barcelona.-Suïssa serà el país convidat en una nova edició, la vuitena, del Festival Internacional del Vi i el Cava (MOST) que tindrà lloc del 8 al 18 de novembre al Penedès i del 28 de novembre al 2 de desembre al Priorat. Una exposició internacional de fotografia i la millor selecció anual de cinema al voltant del món del vi seran els principals atractius d'aquesta edició. La programació del Most 2018 tornarà a comptar amb les seccions que l’han consolidat al llarg dels seus vuit anys. La Secció Collita, que recull les millor propostes cinematogràfiques de l’any sobre la vinya, el vi i el cava; la Secció Brot, selecció dels curtmetratges més destacats de l’any en l’àmbit espanyol, i el Gran Reserva, amb grans títols en preestrena maridats amb vi i cava. A banda de l'oferta cinematogràfica, un dels plats forts del certamen serà la mostra del fotògraf suís Gérard-Philippe Mabillard que, a banda de visitar el certamen, exposarà una selecció de fotografies seves de retrats d'una trentena d'estrelles del cinema com Woody Allen, Quentin Tarantino, Benicio del Toro o Gérard Depardieu en brindant en ambients distesos amb una cop de vi.

La Secció Collita constarà de 37 títols que sumen més de 900 minuts de metratge de tot tipus de gèneres i estils i provinents d’arreu del món. Dels 37 treballs, 16 són nacionals –dels quals 9 catalans– i 21 de països tan variats com Xile, França, Suïssa, Canadà, Bèlgica, Alemanya i els Estats Units. Entre els títols més destacats hi ha 'Grand Cru', que segueix al reconegut viticultor d’origen canadenc Pascal Marchand durant un any, 2016, en què la collita a la Borgonya va ser nefasta, fruit de malalties a les vinyes i grans gelades; 'El origen', que explica el viatge de José Antonio Navarrete (Quique Dacosta, Dénia) i Juan Luis García (Casa Marcial, Arriondas) fins a Múrcia, la regió que els va veure néixer, per recuperar l’orgull dels vins de Jumilla; i 'Revolución líquida', acostament humanista a l’ofici del sommelier a través de tres professionals i de la mà de la inquieta Clara Isamat, directora ja guardonada amb el premi Most l’any 2016 i premiada amb el màxim guardó del Festival Oenovidéo 2018. També destaca, aquest any, una forta presència del territori amb cinc treballs penedesencs que posen de relleu la creixent simbiosi entre aquests dos mons dels què el Most n’és el denominador comú. Un d’aquests títols és '40 hectàrees, la terra i el pagès', documental de Pep Puig que reivindica la figura del pagès que treballa la vinya en ple segle XXI. Per la seva part, la Secció Brot 2018 comptarà amb 29 films escollits d’entre 275 candidats, incrementant la selecció respecte als 22 de l’any anterior.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.