directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 10:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 19 de setembre de 2018 18:09 h

Torra, Torrent i els consellers acudiran a la concentració de les entitats davant d'Economia per commemorar el 20-S

Els membres del Govern volen retre així homenatge a Cuixart i Sànchez i criticar els mètodes que va seguir l'Estat per intentar impedir l'1-O

ACN Barcelona.-El president de la Generalitat, Quim Torra; el president del Parlament, Roger Torrent; el vicepresident del Govern, Pere Aragonès; i els consellers del seu executiu acudiran aquest dijous a la concentració i l'acte que han convocat les entitats sobiranistes davant de la seu del departament d'Economia per commemorar els fets del 20-S, sota el lema 'No ens aturarem!'. Només el conseller d'Interior, Miquel Buch, no assistirà perquè estarà controlant el dispositiu de seguretat al centre d'operacions. Amb la seva presència, Torra, Torrent i el Govern pretenen retre homenatge als aleshores presidents de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que van acabar sent empresonats arran del relat que van fer els cossos policials de l'Estat del que va passar a la protesta del 20 de setembre de 2017.

D'aquesta manera, Torra, Torrent, Aragonès i els consellers volen recordar i criticar el que va passar aquella jornada al departament d'Economia, i igualment els mètodes que des de l'Estat es van fer servir per intentar aturar la preparació i celebració de l'1-O. Des de l'entorn del president de la Generalitat, de fet, asseguren que Torra creu que aquest ha de ser un dia per recordar la "valentia, el coratge i el lideratge pacífic i democràtic dels Jordis". "El 20-S va ser una agressió contra la democràcia i les institucions catalanes", asseguren des de Palau.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.