directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 05:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 19 de setembre de 2018 18:09 h

Aragonès condiciona el suport d'ERC als pressupostos de l'Estat a l'alliberament dels presos

El vicepresident del Govern creu que els comptes de l'executiu català es poden aprovar amb el suport de diversos grups

ACN Barcelona.-El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha condicionat aquest dimecres el suport d'ERC als pressupostos de l'Estat a l'alliberament dels polítics presos. En un dinar organitzat per la Cambra Barcelona, Aragonès ha concretat que la situació política de Catalunya no es podrà "començar a normalitzar" fins que els polítics presos puguin tornar a la taula de negociació. "No pots tenir una taula de negociació on per una banda hi ha l'Estat i per l'altra una cadira que està a Lledoners, Brussel·les o a Ginebra", ha comentat. Per això, ha constatat que si el govern espanyol demana suport "caldrà avançar amb les dues qüestions en paral·lel". D'altra banda, pel que fa als pressupostos del Govern, s'ha mostrat confiat en poder-los tirar endavant amb la possibilitat d'arribar a acords amb diverses formacions.

Preguntat per la possibilitat que es produís un intercanvi de suports entre els independentistes i els socialistes per l'aprovació dels pressupostos de l'Estat i de la Generalitat, ho ha descartat, ha apuntat que això era viable 10 anys enrere i que a dia d'avui hauria d'anar acompanyat "d'alguna cosa més". "És totalment contradictori que estiguis avalant un procés judicial que acusa de rebel·lió, amb penes de presó fins els 30 anys, al president del partit polític que és prou dolent per ser acusat de rebel·lió però prou bo perquè t'aprovi els pressupostos. Aquí hi ha alguna cosa que no quadra", ha lamentat. Aragonès ha considerat que no es pot "extreure" de la negociació dels pressupostos de l'Estat la situació política general i per això ha convidat el govern espanyol a tractar aquest tema i la retirada dels càrrecs de rebel·lió i sedició dels presos per part de la Fiscalia. "Crec que l'Estat avalua malament si creu que podem fer veure que coses que produeixen molt dolor i angoixa a la societat catalana no passen. S'han de poder resoldre", ha indicat. Pel que fa als pressupostos del Govern, Aragonès ha constatat que hi ha "diverses possibilitats d'acord". Sense citar explícitament cap formació, ha explicat que aquesta setmana inicien les converses amb tots els grups i ha expressat el seu desig de poder "prosperar" i tractar la qüestió amb els diferents partits de forma "individual". El conseller s'ha mostrat convençut que els partits deixaran de banda els seus interessos per "prioritzar el país".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.