directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 7 de maig de 2024 10:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dimecres, 19 de setembre de 2018 18:52 h

L'home que va perdre un ull per bola de goma l'1-O creu que els 13 policies investigats "justificaran l'injustificable"

Roger Español veu una "bona notícia" que s'investigui els agents que van intervenir a l'escola Ramon Llull però està "a l'expectativa"

ACN Barcelona.-Roger Español, l'home a qui una bola de goma de la policia espanyola va extirpar l'ull l'1-O, veu positiu que el Jutjat d'Instrucció número 7 de Barcelona investigui 13 agents que van actuar a l'escola Ramon Llull aquell dia, però està a "l'expectativa" per veure com evoluciona la investigació. Español creu que els agents investigats "es faran forts en la seva versió, intentaran justificar l'injustificable". En declaracions a l'ACN, ha dit que s'ho ha "pres bé, és un pas endavant en el periple judicial que queda, però només un pas, després ja se sap com van les coses". "És una bona notícia, però estic a l'expectativa, a veure com avancen les coses", ha reblat.

El magistrat d'Instrucció 7 de Barcelona ha decidit investigar 13 agents de la policia espanyola per la seva actuació l'1-O a l'escola Ramon Llull de la capital catalana, on Español va perdre l'ull dret per l'impacte d'una bola de goma. Español, però, també serà investigat per haver llençat una tanca contra els agents, tot i que no ha volgut valorar aquesta imputació per recomanació dels seus advocats.El jutge, basant-se en informes policials, testimonis, desenes de fotos i hores de gravacions videogràfiques, relata que, un cop requisades les urnes i les paperetes d'aquest col·legi de l'Eixample, "es van produir diversos trets de pilotes de goma, 17 en total, segons l'informe policial aportat". En aquell moment, la multitud impedia que els furgons policials abandonessin el lloc. Un d'aquests trets "colpeja directament a la cara de Roger Español, el qual cau a terra". "No pot veure a les imatges el número identificatiu de l'agent que efectua el tret", aclareix la interlocutòria.No obstant això, el jutge accepta la petició de la fiscalia de citar Roger Español com a afectat, però també com a investigat, ja que s'observa en els enregistraments com "escomet en més d'una ocasió als agents i, en concret, en un moment determinat abans de patir les seves greus lesions llança una tanca metàl·lica a un agent i també colpeja amb el peu una d'aquestes tanques, que xoca per darrera amb un agent".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.