directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 7 de maig de 2024 22:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 19 de setembre de 2018 21:54 h

Gustavo Dudamel i la Mahler Chamber Orchestra donen la benvinguda a la nova temporada del Palau de la Música Catalana

Schubert, Brahms i Mahler, protagonistes dels dos concerts inaugurals amb el prestigiós director veneçolà

ACN Barcelona.-Gustavo Dudamel i la Mahler Chamber Orchestra han oficiat aquest dimecres l’inici de la temporada 2018-2019 al Palau de la Música Catalana. El prestigiós director veneçolà ha conduit avui el segon dels dos concerts inaugurals dedicats als grans mestres del Romanticisme i postromanticisme, Franz Schubert, Johannes Brahms i Gustav Mahler. En el primer recital, dimarts, el públic va gaudir amb la Simfonia núm. 5 en Si bemoll major, de Schubert, i la Simfonia núm. 4 en Mi menor, de Brahms. El repertori del concert d’aquest vespre ha inclòs la Simfonia núm. 3, en Re major, de Schubert, i la Simfonia núm. 4 en Do major, de Mahler, una de les simfonies vocals del compositor, que finalitza amb el lied Das himmlische Leben i que ha interpretat la soprano Golda Schultz. En totes dues actuacions Dudamel ha fet un ple absolut al Palau.

La temporada de concerts al Palau de la Música ha quedat formalment inaugurada aquest dimecres amb el segon dels dos concerts d’obertura del cicle Palau 100, ambdós dirigits per Gustavo Dudamel i amb la Mahler Chamber Orchestra. Sota la batuta de Dudamel, l’orquestra ha interpretat dos programes dedicats a grans mestres del Romanticisme i del postromanticisme com són Franz Schubert, Johannes Brahms i Gustav Mahler. “Toquen com a músics de cambra però funcionen com a orquestra i tots s’inspiren els uns als altres”, diu el director sobre l’orquestra que ha dirigit aquest dimarts i dimecres. Dudamel ja va actuar al Palau de la Música la temporada passada amb la integral de les Simfonies de Beethoven, una cita molt celebrada i que es recordarà a la ciutat perquè va aconseguir exhaurir entrades en els cinc concerts que va oferir en quatre dies consecutius. Admirador del Palau, Dudamel hi tornarà de nou aquesta temporada, en aquest cas per tancar-la. Serà el 27 de juny de l’any vinent, en un concert on dirigirà la Simfonia núm. 2, ‘Resurrecció’ de Mahler amb l’Orfeó Català, el Cor de Cambra del Palau i la Münchner Philharmoniker, que tancarà la temporada de Palau 100.Com a director artístic i musical de la Filharmònica de Los Angeles i director musical de l’Orquesta Simón Bolívar, el lideratge de Gustavo Dudamel s’estén dels més grans auditoris fins a les aules, els cinemes i les plataformes digitals globals. També actua com a convidat de les institucions musicals més reconegudes i ha estat el director més jove del Concert d’Any Nou de la Filharmònica de Viena.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.