directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 02:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 19 de setembre de 2018 22:23 h

L'Associació de Línies Aèries atribueix els retards de l'estiu a la meteorologia i a la congestió de l'espai aeri

Entre l'abril i l'agost del 2018 s'han transportat 128 milions de passatgers en avió a Espanya

ACN Barcelona.-L'Associació de Línies Aèries (Ala), que aglutina més de 70 companyies aèries que operen a Espanya, ha atribuït els retards que hi ha hagut aquest estiu als aeroports estatals a la meteorologia i a la congestió de l'espai aeri. L'entitat ha assenyalat aquest dimecres la necessitat que els diferents actors col·laborin "de forma proactiva" per millorar el sector aeri. Segons dades de l'Ala, les companyies aèries van transportar entre els mesos d'abril i agost 128 milions de passatgers als aeroports de l'Estat, un 4,1% més que l'any anterior. Madrid i Barcelona van rebre 25,8 i 23,9 milions de passatgers respectivament en el mateix termini.

Des de l'entitat s'ha subratllat la posició geogràfica d'Espanya per argumentar que és un dels països "més vulnerables" a l'hora de patir la congestió aèria que afecta Europa. El president d'Ala, Javier Gándara, ha explicat que el nombre de retards a causa de la gestió del trànsit aeri a Europa ha augmentat un 60% en els darrers 12 mesos.Pel que fa a la meteorologia, l'entitat també afegeix que l'agost del 2018 ha estat el mes "amb més tempestes elèctriques en el que va de segle". I, segons Gándara, el nombre de retards de trànsit aeri en ruta en el que va d'any per climatologia adversa "ha augmentat un 123%".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.