directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 7 de maig de 2024 20:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 20 de setembre de 2018 10:31 h

Jordi Sánchez: "Tornaria a fer el tuit convocant a manifestar-se pacíficament per protestar contra l'escorcoll"

El diputat de JxCat, a la presó de Lledoners, alerta que la por serà la victòria de l'Estat i afegeix: "Si no tenim por seguirem avançant"

ACN Barcelona.-El diputat de JxCat i expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, assegura que tornaria a fer el tuit d'un quart de 9 del matí convocant els ciutadans a manifestar-se "pacíficament" davant del departament d'Economia per protestar contra l'escorcoll. Així s'ha expressat en una entrevista a 'ElPuntAvui' justament quan fa un any del 20-S, que dies després va suposar que ell i Jordi Cuixart entressin en presó preventiva. "Òbviament ningú vol estar a la presó, però el preu de la presó no pot ser la renúncia a expressar-se i manifestar-se lliurement, a protestar i, menys encara, a renunciar al dret a l’autodeterminació", ha afegit. I és que, segons Sànchez, la por seria la victòria de l'Estat. "Jo no vull presos, ningú vol més presos, però si acceptem el xantatge de l'Estat serem per sempre més presoners seus", ha conclòs.

Preguntat per de què se sent responsable del passat 20 de setembre, Sànchez respon que se sent responsable d'haver actuat "responsablement com a president de l'ANC". Ha assenyalat que primer va cridar a participar a la mobilització i després va col·laborar "activament" perquè tot es desenvolupés cívicament sense violència. En aquest context, ha denunciat que és víctima d'un "relat inventat" i ha afegit que la "mentida i la invenció del relat" és l'única manera de mantenir-los 11 mesos a la presó. I ha fet una crida a fer que la veritat guanyi la seva mentida. Critica la manca de voluntat d'unitatSánchez ha mostrat la seva "preocupació" tant per "la manca d'estratègia conjunta com per l'absència d'estratègia de cada una de les parts", en referència als partits independentistes. I ha afegit que cal ser pacients i donar temps per refer-se del "cop" i fer que "les nous lideratges arrelin". No li fa patir que hi hagi debat però sí que afirma que li molestem les "crítiques gratuïtes, les deslleialtat i sobretot a incapacitat i la manca de voluntat d'unitat". Segons el diputat de JxCat, sense Junts pel Sí mai hauria existit l'1-O.Constitució de la Crida, a finals d'octubreSánchez, un dels impulsors de la Crida, ha avançat que a finals d'octubre es farà la primera trobada constituent. I ha volgut deixar clar que no es demana que els partits es dissolguin i s'integrin a la Crida, sinó que es demana als ciutadans que reforcin la Crida i que ho facin "preservant cadascú la seva ideologia". Segons Sànchez, no es treballa amb la hipòtesi que la Crida es presenti a les eleccions municipals però ha afegit que sí que seran actius per buscar amplis acords perquè hi hagi candidatures independentistes conjuntes.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.