directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 12:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 20 de setembre de 2018 13:02 h

Podem demana als partits monàrquics que repensin la posició i permetin la comissió per investigar el rei Joan Carles

La formació registra una petició de reconsideració al Congrés

ACN Madrid.-Podem ha registrat al Congrés una petició de reconsideració per tal que els partits que van tombar la creació d'una comissió d'investigació al rei Joan Carles puguin repensar-se la seva posició. La formació –juntament amb ERC, PDeCAT, Compromís i Bildu- va registrar la creació de la comissió amb la signatura de 95 diputats a finals de juliol però el passat 4 de setembre els vots de PSOE, Cs i PP van tombar la petició. El líder de Podem, Pablo Iglesias, considera que és "d'interès general" saber si el rei emèrit ha pogut cometre delictes de suborn i blanqueig després que saltessin a la llum gravacions entre l'examant del rei emèrit, Corinna Sayn-Wittgenstein i el comissari José Manuel Villarejo. Iglesias pressiona el PSOE perquè canvií d'opinió.

"Tenim disponibilitat per ser socis de govern pera qüestions socials però no per blanquejar la imatge de la monarquia", ha afirmat el líder de Podem, que considera que la signatura de 95 diputats és "suficient per a una reconsideració efectiva". Segons Iglesias, fa "més mal" a la democràcia que hi hagi "partits que fan d'escut" de la democràcia que el fet que s'obri una comissió d'investigació al Congrés. A nivell judicial, l'Audiència Nacional ja ha ordenat l'arxivament de la investigació que afectava aquestes gravacions que esquitxaven el rei emèrit. La Fiscalia s'havia posicionat en aquest mateix sentit i havia demanat eximir el rei emèrit de qualsevol responsabilitat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.