directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 17:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 20 de setembre de 2018 15:21 h

Carrizosa, sobre el 20-S: "Avui fem l'aniversari de la utilització de la força contra el compliment de les sentències"

Diu que aquell dia s'estava investigant "el desviament de diners de tots els catalans per pagar un referèndum il·legal" i acusa els organitzadors de l'1-O de coaccionar la comissió judicial

ACN Barcelona.-El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha criticat severament que aquest dijous se celebri el primer aniversari del 20-S. "Avui fem l'aniversari de la utilització de la força de la massa per oposar-se al compliment de les sentències judicials", ha dit. Carrizosa ha volgut deixar clar que el 20 de setembre de l'any passat s'estava investigant a la Conselleria d'Economia "el desviament de diners de tots els catalans per pagar un referèndum que ja estava declarat il·legal" i ha acusat els organitzadors de l'1-O de coaccionar la comissió judicial precisament per evitar, ha reiterat, que s'investigués l'ús dels diners públics per pagar el referèndum.

Carrizosa ha assenyalat que aquesta comissió judicial va anar a buscar proves per demostrar "que s'estaven gastant els diners dels catalans" per pagar l'1-O i ha acusat també el Govern de cometre "altres" il·legalitats com l'apropiació il·legal de les dades personals de "molts catalans" per fer un referèndum "que no tenia les garanties necessàries perquè era il·legal"Insta Buch a treure els llaços grocs Carrizosa ha presentat aquest matí, juntament amb altres dues diputades del partit, un escrit al Departament d'Interior demanant al conseller Miquel Buch que retiri els llaços i les pancartes de llibertat de presos polítics i exiliats penjats a l'edifici del Departament, situat al carrer Diputació. Carrizosa considera que aquests llaços i pancartes "trenquen la neutralitat dels edificis públics". "Això no és la mansió del senyor Buch, això és la casa de tots els ciutadans de Catalunya i no tots els ciutadans estan d'acord amb aquestes pancartes", ha denunciat.El portaveu parlamentari de Cs també ha explicat que s'han dirigit "directament" a Interior perquè el Parlament "està tancat" i Buch no se sotmet a cap control perquè, segons ha apuntat, no hi ha sessions plenàries. Per això, ha reiterat que han anat "a fer el control" directament al Departament.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.