directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 04:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 20 de setembre de 2018 16:12 h

Capella reclama a Lesmes que investigui els correus dels jutges i a Delgado que insti la Fiscalia a actuar

La consellera de Justícia vol que el CGPJ identifiqui els magistrats, els aparti de causes i els sancioni

ACN Barcelona.-La consellera de Justícia, Ester Capella, ha enviat aquest dijous cartes al president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, i a la ministra de Justícia, Dolores Delgado, mostrant la seva "alarma" davant dels missatges de jutges que, segons han publicat 'eldiario.es' i 'elmón.cat', haurien desqualificat el moviment independentista des d'un correu oficial del CGPJ. Capella demana a Lesmes que obri una investigació per aclarir els fets, identifiqui els jutges i magistrats, els aparti de les causes oportunes i incoï sancions. A la ministra de Justícia, la consellera li demana que "prengui les mesures pertinents" i que "insti al Ministeri Fiscal a actuar".

Per Capella, els comentaris dels jutges fan "encara més mal" a la reputació i a la confiança de la ciutadania en una justifica espanyola "equànime", una preocupació que, ha dit "espera" que comparteixi la ministra Delgado. És més, la consellera ha considerat que els correus del fòrum de la judicatura en qüestió són "injúries evidents", "insults" i "mostres d'odi per motius ideològics" que no deixen "cap marge" per la "indispensable imparcialitat" del Poder Judicial.En la seva missiva, la consellera ha recordat que Lesmes "és el primer interessat" en actuar "ràpidament" i ha instat a la Comissió Disciplinaria de l'organisme que presideix a actuar "amb el mateix zel" que l'ha definit "fins ara" en qualsevol cas de comentaris ideològics de jutges i magistrats, fent referència a l'obertura d'un expedient disciplinari al titular del Jutjat Contenciós número 17 de Barcelona, Federico Vidal, per haver qualificat de "terrorisme policial" les càrregues policials de l'1-O, també en un xat.Segons Capella, l'administració Estatal ha d'actuar "amb la màxima contundència" per preservar els drets fonamentals i el prestigi de la justícia. D'altra banda, la consellera ha volgut aprofitar l'oportunitat per mostrar el compromís "inequívoc" amb el servei públic de la majoria de jutges que treballen a Catalunya i que actuen amb la "màxima professionalitat", sense que "opcions ideològiques" interfereixin en la seva feina. La consellera acaba la carta dirigida a Lesmes assegurant que "té la reputació dels jutges a les seves mans". Hores abans, la consellera ha opinat en una entrevista a 'El matí de Catalunya ràdio' que aquests xats són el "reflex més clar i més immediat" que el Poder Judicial espanyol no es va reconvertir "en el seu moment", cosa que ha propiciat que "determinats tics" no desapareguin de l'ideari d'alguns jutges. També ha afirmat que hi ha "esbiaix ideològic" i "desproporció" en alguns dels expedients sancionadors oberts pel CGPJ en els darrers anys.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.