directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 7 de maig de 2024 02:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 20 de setembre de 2018 19:37 h

La FEDAIA demana trobar una ''solució social'' a la situació dels joves migrants sense referents familiars

Les entitats de protecció i atenció a la infància i a l'adolescència reconeix ''desconcert'' per la notificació d'acollir per ordre policial els MENA

ACN Barcelona.-La FEDAIA, la Federació d'entitats d'atenció a la infància i l'adolescència, ha expressat aquest dijous ''desconcert, sorpresa i perplexitat'' per la notificació de la Generalitat de Catalunya d'acollir per odre policial els joves migrants sense referents familiars que arriben al país cada dia. Des de la FEDAIA s'entén que la mesura és excepcional i fruit d'una situació ''extraordinària'' però es confia en poder ''restablir els circuits i els protocols d'actuació'' que preservin escollir el servei adequat per a cadascun dels joves. Per això, considera que s'ha de retornar el criteri d'acollida dels joves al sistema de protecció liderat per la DGAIA i no deixar-ho en mans únicament dels cossos policials, i buscar una solució ''social'' per la problemàtica.

Des de la FEDAIA es recorda que sempre s'ha treballat amb l'administració per donar resposta a aquest tema de país, i per això considera que la notificació de la Generalitat respecte l'actuació dels cossos policials comporta una responsabilitat d'acollir joves de forma arbitrària sense protegir els equips professionals ni els joves ja atesos. Per la FEDAIA, els circuits avalats fins aquest dimecres garantien un bon acolliment pels joves. Per això consideren que ubicar els joves menors migrants sense referents familiars directament des dels Mossos d'Esquadra no garanteix adequar l'ingrés al servei més idoni que pugui donar la garantia de protecció necessària.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.