directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 22 de maig de 2024 09:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 11 d'octubre de 2018 10:28 h

Calvo, a favor de la sortida dels presos independentistes: “No té sentit que la presó preventiva s’allargui en el temps”

La vicepresidenta del govern espanyol creu que cap reforma de la Constitució inclourà mai el dret a l’autodeterminació

ACN Madrid.-La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, s’ha mostrat partidària aquest dijous en una entrevista a RAC1 de la sortida dels presos independentistes abans del judici que tindrà lloc al Tribunal Suprem. “No sembla que tingui sentit que la presó preventiva s’allargui en el temps”, ha afirmat en sintonia amb el que ja han dit altres ministres com Josep Borrell i Meritxell Batet, o l’expresident Felipe González. Calvo també ha tancat la porta a cap negociació sobre el dret de l’autodeterminació o a la seva inclusió a cap reforma de la Constitució, i ha apuntat que els “ultimàtums” del president Torra no ajuden a la recuperació del diàleg i la recerca d’una sortida al conflicte. En canvi, ha anunciat que aquest dijous es trobarà amb la consellera de Presidència, Elsa Artadi, i s’ha mostrat optimista respecte a la possibilitat que ERC i PDeCAT acabin donant suport als pressupostos generals de l’Estat.

Calvo ha afirmat que els líders independentistes no són “presos polítics”, però ha apuntat que en a mesura que es complexen els objectius que pretenia evitar la presó preventiva, haurien d’estar a casa a l’espera del judici. “Quan el procés s’allargui, a la vista oral, tindrà sentit que no hagin d’estar en aquestes condicions”, ha sentenciat abans de recordar que ells, contràriament als que “s’han fugat” i es troben a l’estranger, no han evitat les seves “responsabilitats davant de la justícia”.Amb tot, ha apuntat que el seu executiu no intercedirà davant la Fiscalia perquè rebaixi les seves peticions, perquè contràriament a l’executiu del PP, l’equip de Sánchez “ja ha donat alguna prova que no utilitza el ministeri fiscal pels seus interessos partidaris”. “Nosaltres estem per la normalització de Catalunya en tot el que estigui a les nostres mans”, ha dit, però “no ajuda que ens facin un ultimàtum”, que “posin data a aquest govern”, o “que posin condicions als pressupostos”.També s’ha negat a demanar perdó per l’actuació de l’Estat durant la jornada de l’1-O del 2017, perquè “aquest govern no pot demanar perdó per coses que no ha fet”. En aquest marc, ha criticat la gestió del conflicte per part del govern de Mariano Rajoy i ha lamentat també les situacions viscudes l’1-O d’aquest 2018, en què es va produir un intent d’assalt “inacceptable” al Parlament de Catalunya “atiat pel president Torra”.En aquest sentit, ha demanat a l’independentisme que “assumeixi errors” per contribuir d’aquesta manera a que tothom “assumeixi l’espai de construcció que li correspon”, i s’ha mostrat optimista respecte a la possibilitat que ERC i PDeCAT acabin donant suport als pressupostos generals de l’Estat.Pel que fa a la irrupció de VOX, ha afirmat que el partit d’ultradreta és el resultat de la radicalització de PP i Cs. “És el seu producte, el resultat de la radicalitat amb la que estan portant la dreta espanyola”.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.