directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 00:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 17 d'octubre de 2018 21:58 h

Borrell anuncia que Grècia ha cessat el seu cònsol honorari a Barcelona "perquè ha fet greuges a la bandera" espanyola

"Un ciutadà pot fer el que vulgui", però "un cònsol no", afirma el ministre d'Exteriors en una sessió de control al Senat

ACN Madrid.-Josep Borrell ha anunciat aquest dimecres que Grècia ha cessat el seu cònsol honorari a Catalunya, Aragó i Navarra, Fernando Turró Homedes, "perquè ha fet greuges a la bandera" espanyola. Borrell ho ha dit en resposta a la senadora d'ERC Laura Castel Fort en el marc d'una sessió de control a la cambra alta espanyola. Borrell ha explicat que Turró ha estat cessat per l'ambaixador de Grècia i que els suposats greuges a la bandera els ha fet "al carrer". Després de preguntar als senadors si aquesta actitud els semblava "normal", el ministre d'Exteriors ha opinat que "un ciutadà pot fer el que vulgui", perquè a Espanya hi ha "una llibertat d'expressió tan ampla que permet cremar la bandera nacional o la imatge del Rei". Però "un cònsol, no", ha afegit.

"Un cònsol no ho pot fer", ha reiterat. "I si jo m'assabento que un cònsol ho fa, per suposat que truco a l'ambaixador del país corresponent i li demano el cessament", ha afegit sense especificar si en aquest cas ha trucat o no. "I de vegades no fa falta, perquè l'ambaixador se n'ha assabentat i ho fa sol", ha indicat per reforçar la seva postura.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.