directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 04:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dijous, 18 d'octubre de 2018 08:15 h

Rita Martí, premi Extraordinari de Batxillerat, : ''Sempre m'ha anat bé, he tingut molta sort i no he patit gaire''

El Departament d'Ensenyament reconeix aquest 2018 l'excel·lència de 44 estudiants

ACN Barcelona.-Després de treure un 9,9 de mitjana de Batxillerat, i passats els nervis de la selectivitat –on va aconseguir la millor nota de Barcelona- la Rita Martí es va presentar el juny als premis Extraordinaris de Batxillerat, uns guardons que atorga el Departament d'Ensenyament per reconèixer l'excel·lència entre els estudiants que acaben aquesta etapa. Aquest dijous, la Rita serà una de les 44 estudiants que podrà recollir el Premi, cosa que significa haver superat aquesta prova amb un 34 sobre 40. A les portes del que és el seu nou centre educatiu, l'Escola d'Enginyeria de la UPC de Barcelona, la Rita reconeix que ha tingut ''sort'' perquè sempre li ha anat tot bé en matèria d'estudis i no ha ''patit gaire''. El seu secret és ''fer el que toca''.

Amb molta humiliat, la Rita reconeix que sempre li han anat bé els estudis. Des de 1r de Primària que ha estudiat al Col·legi Padre Damián de Sarrià i considera que no ha fet ''res d'especial'' sinó només ''el que toca''. Per ella, això vol dir aprofitar les hores que estudiïs perquè ''et condeixin'' i assegurar-se així, que ''et facin servei''. És la seva recepta per haver acabat amb un batxillerat de 9,9, a causa d'una nota més baixa que va treure a primer de Batxillerat a Educació Física. Així, té una de les mitjanes més altes de Catalunya que li han permès presentar-se als premis Extraordinaris de Batxillerat i destacar entre les millors puntuacions. Reconeix que s'hi va presentar perquè la recompensa li motivava: taxes universitàries pagades el primer a la universitat, un curs d'idiomes en EOI i una estada en un grup de recerca de referència. No li va costar esforç i el poc que va fer, va valer la pena. Admet que s'hi va presentar perquè va veure que eren proves ''d'escriure i raonar'' i per tant, i tenint en compte que acabava de fer la selectivitat, no li va caler preparar-s'ho. Amb la mateixa filosofia que li ha permès gaudir d'aquests èxits abans dels 18 anys, la Rita encara el seu primer curs universitari. Va fer la selectivitat del tecnològic però també del social perquè no tenia clar cap a on tirar. Finalment, ha entrat a un grau nou conjunt entre la UPC i la UPF que amb el nom d'Enginyeria Industrial i Anàlisi Econòmica, ofereix una formació ''transversal'' que li permetrà triar més endavant si es vol dedicar a la vessant empresarial o a la tecnològica.I és que la Rita, amant dels viatges, no té gens clar on es veu d'aquí uns anys i aquests estudis, li permetrà triar-ho més endavant. Del grau, ja ha vist que és ''difícil''- De moment creu que li agrada, tot i que tot just n'està assaborint les primeres classes. Reconeix que és un canvi, que no hi ha deures i que ''t'ho has d'anar fent tu''. Veu que és una carrera amb moltes sortides i per això, anima a les noies que tinguin interès en aquestes àrees més tècniques a triar segons les preferències i aconseguir que ''res no els faci enrere''. 654 aspirants, 44 premiatsFins a 654 alumnes de les tres modalitats (humanitats i ciències socials, ciències i tecnologia i arts) van presentar-se el 26 de juny passat a una nova edició dels Premis Extraordinadirs de Batxillerat. L'únic requisit és tenir una mitjana de batxillerat igual o superior al 8,75. La prova consisteix en dos exercicis. El primer és un comentari de text literari i un comentari d'un text històric. En el segon exercici s'ha de respondre de forma escrita a qüestions relacionades amb la primera llengua estrangera i respondre preguntes sobre una de les matèries de modalitat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.