directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 10:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 19 d'octubre de 2018 13:41 h

La Moncloa acusa Casado de “deslleial” i d’utilitzar políticament les presidències del Congrés i del Senat

Celaá assegura que la seva “pinça” amb Cs contra els pressupostos és una “irresponsabilitat política”

ACN Madrid.-La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha acusat aquest divendres el líder del PP, Pablo Casado, de ser “deslleial” a l’Estat i d’utilitzar políticament els òrgans del Congrés i del Senat per “vetar” i “bloquejar” els pressupostos generals de l’Estat. Segons Celaá, Casado ha posat “al seu servei” les presidències del Congrés i del Senat per torpedinar la tramitació dels comptes, en un acte “d’irresponsabilitat política”. També ha criticat la “pinça” que els populars fan amb Cs en aquest objectiu. “El PP és un partit de govern que hauria de fer una política d’Estat en aquest moment” i “Pablo Casado no està essent lleial amb els interessos de la ciutadania espanyola”, perquè “un responsable polític espanyol parlant malament del seu país”, ha dit en referència al viatge del líder del PP a Brussel·les.

Ceaá feia referència d’aquesta manera a la negativa de la Mesa del Congrés –on el PP i Cs tenen majoria- a tramitar per la via d’urgència la reforma de la Llei d’estabilitat per eliminar una modificació introduïda pel PP al 2012 que atorga al Senat capacitat de veto sobre el sostre de despesa. La presidenta del Congrés va impedir, després, que la reforma anés introduïda com a esmena a una altra llei de mesures contra la violència de gènere, en un intent de l’executiu espanyol d’evitar el bloqueig. El PP es planteja portar als comptes al Tribunal Constitucional si arriben al Senat. La vicepresidenta ha insistit que els vetos a la Mesa del Congrés i al Senat, que són òrgans de naturalesa institucional, implica que actuen “políticament negant la tramitació de les iniciatives del govern”. Ho fan, ha dit, “en contra de la decisió dels lletrats” i de la “majoria del Congrés”. “Això és entrar a les actuacions institucionals, perquè el Congrés i el Senat són òrgans institucionals” i “per perjudicar el govern es perjudica les dues cambres”, ha dit Celaá.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.