directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 02:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 19 d'octubre de 2018 15:33 h

Més del 60% dels creuers de nova construcció incorporen un sistema de netejat de gasos d'escapament



ACN.-Serrano destaca que els creuers són els vaixells que més esforços fan per complir amb les normes mediambientals

El director de Clia, Alfredo Serrano, ha destacat que els creuers són les embarcacions que més millores i innovacions estan duent a terme per ser més eficients i menys contaminants. En aquest sentit, el director de l'associació que representa la majoria de creuers ha destacat que més del 60% dels creuers de nova construcció incorporen un sistema de netejat de gasos d'escapament.

Serrano ha indicat que les companyies de creuers "sempre" estan innovant per tal de trobar la forma de fer els vaixells més eficients energèticament i per tant menys contaminants. Entre aquests sistemes hi ha la utilització d'il·luminació amb lets per baixar el consum o sistemes intel·ligents d'aire condicionat o sistemes de tractament de l'aigua residual, amb un estàndard que segons el director de Clia està "molt per sobre" de les ciutats que visiten.

Una altra d'aquestes tecnologies és l'anomenada MALS, un sistema que genera una mena de cortina de bombolles d'aire entre el casc de la nau i l'aigua, i que permet estalviar un 7% de fuel. Aquesta tecnologia es fa servir amb creuers com l'Aida Prima, un dels creuers que fan parada al Port de Barcelona.

"Els creuers no només compleixen, sinó que excedeixen els estàndards", ha reiterat Serrano, que ha assegurat que les empreses de creuers són "els primers interessats en respectar i protegir la biodiversitat dels oceans". El sector dels creuers representa menys de l'1% del volum total de vaixells, menys de 400 dels 50.000 vaixells de transport marítim internacional, ha exposat Serrano.

Pel que fa a l'acord assolit entre el Port i l'Ajuntament de Barcelona de limitar a set el nombre de terminals destinades als creuers i allunyar-les del centre, Serrano ha indicat que l'associació de creuers que dirigeix és "objecte passiu" i que s'adapten. Des del seu punt de vista generen "riquesa i molts llocs de treball a Barcelona i Catalunya" i volen continuar. S'ha mostrat disposat a adaptar-se als acords i treballar per seguir visitant Barcelona.

VÍDEOS: TOTALS



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.