directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 9 de maig de 2024 13:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Divendres, 19 d'octubre de 2018 16:45 h

La Generalitat i l'Ajuntament acceleren l'aprovació definitiva de la reserva del 30% a habitatge protegit a Barcelona

El secretari d'Hàbitat Urbà diu que encara s'han de "polir" alguns aspectes tècnics i jurídics, però les entitats promotores insisteixen que entrarà en vigor "en les pròximes setmanes"

ACN Barcelona.-La Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i entitats per l'habitatge social han acordat aquest divendres avançar al novembre la Subcomissió d'Urbanisme que ha de donar el vistiplau jurídic a la mesura que obligarà els constructors a reservar un 30% de la nova construcció o rehabilitacions a habitatge protegit. El secretari d'Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, ha dit que encara queden aspectes tècnics i jurídics sobre la proposta que s'han de "polir" perquè pugui ser aprovada definitivament. Les entitats, però, han dit que durant la reunió s'ha acordat que s'aprovi i entri en vigor "en les pròximes setmanes". Per la seva banda, la tinenta d'alcaldia en l'àmbit d'Urbanisme, Janet Sanz, ha confiat que la mesura pugui ser aprovada "en les pròximes setmanes" i després es pugui aplicar "gairebé de manera immediata".

Serra ha dit que la Generalitat va "en la línia" que la mesura es pugui aprovar "possiblement" abans del 5 de desembre. Ha remarcat que està "molt d'acord amb la iniciativa", però que creu que és "insuficient" perquè és "molt genèrica". També ha lamentat la "precipitació" amb la qual s'ha fet. "Si s'hagués treballat més podria haver estat més efectiva", ha dit. Segons ha explicat el secretari d'Hàbitat Urbà, el text contempla que la reserva del 30% no s'hagi de fer en el mateix edifici en casos "concrets o excepcionals" i que es pugui traslladar al barri. Amb tot, Serra ha defensat que és una mesura que s'hauria de plantejar a nivell metropolità. "Fer-ho municipi a municipi no és la manera", ha subratllat. Acorden que entri en vigor "gairebé de manera immediata" La tinenta d'alcaldia en l'àmbit de l'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha explicat que han acordat amb la Generalitat que la mesura entri en vigor "gairebé de manera immediata" després de la seva aprovació definitiva. Sanz ha explicat que l'aplicació podria arribar a trigar fins i tot mesos, però que han pactat que sigui el més "àgil" possible i ha apuntat que podria ser uns dies després de l'aprovació definitiva. Sanz ha dit que durant la reunió s'han "aclarit alguns dubtes jurídics", però ha remarcat que hi ha hagut "plena sintonia" amb la Generalitat per tirar endavant la proposta. Sanz ha assegurat que en els pròxims dies l'Ajuntament i la Generalitat treballaran per fer la mesura "més forta a nivell jurídic" i ha apuntat que no s'han incorporat "nous elements" a la proposta respecte a l'aprovada al ple. Pel que fa a l'augment en la petició de certificats d'aprofitament urbanístic que hi ha hagut en els últims mesos, la tinenta d'alcaldia en matèria d'Urbanisme ha demanat "responsabilitat" als promotors. "Que no busquin escletxes en la norma per evitar complir amb el 30%", ha reclamat. Les entitats creuen que és una "urgència" que la mesura entri en vigor La portaveu del grup promotor per l'ampliació d'habitatge assequible a Barcelona Lucía Delgado ha dit que a la reunió s'han parlat de qüestions tècniques i no "formals" perquè ha defensat que la proposta té "molta solidesa". El grup promotor ha celebrat que s'avanci la reunió que estava prevista pel desembre perquè creuen que era "absurd esperar" i perquè és una "urgència" que entri en vigor. Delgado ha remarcat que el text que aprovarà finalment la Subcomissió d'Urbanisme serà l'original que van presentar les entitats, sense que s'hagin introduït els canvis que va plantejar el grup municipal del PDeCAT per donar suport a la mesura al plenari del setembre. La portaveu del grup promotor ha insistit que el text no es canviarà perquè hi ha informes econòmics i jurídics que l'avalen i està "ben fonamentat". "Els tècnics i els assessors estan en sintonia amb el text", ha subratllat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.