directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 19:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Maresme doble fletxa Dilluns, 22 d'octubre de 2018 12:38 h

Desarticulen una organització que cultivava marihuana a Tordera i Blanes per exportar-la a diferents països europeus

La Policia Nacional deté 7 persones i intervé quatre plantacions i 170 quilograms de droga

ACN Barcelona.-La Policia Nacional ha desarticulat una organització que cultivava marihuana en habitatges ocupats o llogats a Tordera (Maresme) i Blanes (Selva) i després la venia a traficants que la distribuïen en diferents països europeus, entre ells França i Alemanya. Durant l'operació s'han detingut set persones, se n'han imputat tres més i s'han intervingut quatre plantacions i 170 quilograms de droga. S'han fet set registres en total. La policia francesa, per la seva part, va trobar 90 quilos de marihuana més. La investigació va començar el 2017 i s'ha desenvolupat en tres fases: una primera a França, una segona a La Jonquera i l'última a Tordera i a Blanes.

Els detinguts formaven un grup dedicat al cultiu de marihuana en instal·lacions interiors perfectament equipades amb llums halògenes de gran potència per donar l'escalfor necessària a les plantes. També tenien transformadors i ventiladors per regenerar l'aire de l'interior, aparells d'aire condicionat per disminuir el calor i extractors per treure l'aire a l'exterior. El grup tenia contacte directe amb altres traficants de França i Alemanya, que recollien la droga i la traslladaven fins als seus països, on el preu es multiplicava. Els investigats controlaven diversos cultius a través de persones de nacionalitat estrangera amb pocs recursos. Els pagaven el lloguer i un petit sou setmanal. La investigació s'ha dividit en tres fases. Al juny del 2017 la policia francesa va intervenir 90 quilos de marihuana a Marsella després de contactar amb els set detinguts.A l'abril es van interceptar 110 quilos amagats en un cilindre metàl·lic que es trobava dintre d'una furgoneta amb matrícula alemanya. El conductor va ser detingut a La Jonquera quan intentava creuar la frontera. L'última fase és la que ha permès detenir els responsables de les plantacions després de fer set registres domiciliaris, cinc a Tordera i dos a Blanes. S'han intervingut 60 quilos més. Als detinguts se'ls acusa de delictes contra la salut pública, pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals i frau del fluid elèctric.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.