directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 07:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 22 d'octubre de 2018 12:59 h

Els fiscals progressistes se sumen a la petició de dimissió del magistrat que ha frenat la sentència de les hipoteques

Fonts del Tribunal Suprem reconeixen que la situació generada és "insòlita"

ACN Madrid .-La Unió Progressista de Fiscals s'ha sumat a la petició de dimissió del president de la Sala Tercera del Tribunal Suprem, Luís María Díez-Picazo, per haver frenar la sentència que feia pagar les despeses de les hipoteques al banc i no al client. Aquest matí, també ha exigit la "dimissió imminent" l'Associació Jutges i Jutgesses per la Democràcia i també ha demanat explicacions l'associació Francisco de Vitòria. Els fiscals asseguren que l'actuació del magistrat és "insòlita" i exigeixen que plegui per la "magnitud de les seves conseqüències per a la seguretat jurídica i el descrèdit per a la justícia". Des de les 10h del matí estan reunits d'urgència el president del Suprem i del CGPJ, Carlos Lesmes, el vicepresident del Suprem, Ángel Juanes, el president de la sala tercera i els sis magistrats que van dictar la sentència de la setmana passada que suposava canviar el criteri i establia que eren els bancs i no els clients els que pagaven aquests impostos. Fonts del Suprem reconeixen que la situació generada és "insòlita".

La sentència de dijous passat suposava un canvi de criteri en el Suprem, ja que al febrer havia mantingut que les despeses de la hipoteca les havia de sufragar el client. En canvi, la setmana passada va invertir el criteri, en una decisió judicial que va suposar un terrabastall per a la banca i la borsa. El president de la Secció Tercera (de la que formen part els sis magistrats) no va trigar ni 24 hores en fer una maniobra per frenar l'aplicació d'aquesta sentència. Luís María Díez-Picazo va emetre un comunicat divendres on anunciava que portava aquesta decisió al ple de la Sala Tercera per debatre quina era la jurisprudència que s'havia d'aplicar, si la de febrer (els impostos els paguen els clients) o la d'aquesta setmana, que l'impost repercuteix en el banc. El ple està format per 31 magistrats i encara no té data. El president argumenta que el tema es porta al ple perquè suposa "un gir radical" en el criteri de jurisprudència i té una "enorme repercussió social i econòmica". Aquest matí, Lesmes ha reunit d'urgència els sis magistrats que van redactar la sentència i també el president de la sala que ha decidit portar l'assumpte al ple. El Llei orgànica del Poder judicial permet al president d'una sala portar un assumpte al ple si considera que és rellevant i cal que ho estudiïn conjuntament tots els magistrats. Ara bé, les associacions alerten que aquest pas s'ha de fer abans de dictar sentència, però mai després com es vol fer ara.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.