directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 06:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 22 d'octubre de 2018 13:49 h

L'ICAB demana a Delgado mesures urgents per reduir el col·lapse de la justícia i més recursos per al torn d'ofici

La degana del Col·legi de l'Advocacia reclama també la supressió total de les taxes judicials estatals i per a les pimes

ACN Madrid.-La degana del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, Maria Eugènia Gay, s'ha reunit aquest dilluns amb la ministra de Justícia, Dolores Delgado, i li ha reclamat mesures urgents per reduir el col·lapse de la justícia, més recursos per al torn d'ofici i la supressió total de les taxes judicials estatals i també per a les petites i mitjanes empreses. Aquestes són algunes de les peticions que li ha traslladat en una reunió a Madrid, on li ha presentat les conclusions de l'Informe de la Justícia 2018, que mostra les deficiències existents en l'àmbit de la justícia a Catalunya, com per exemple la saturació dels jutjats especialitzats en clàusules sòl.

Segons ha informat el col·legi en un comunicat, Gay ha reclamat un augment dels barems de compensació de les actuacions del torn d'ofici. En aquest sentit, han comentat la sentència del Tribunal Constitucional que avala que la justícia gratuïta és un dret reconegut de la ciutadania, especialment dels més vulnerables. "Les administracions han de ser conscients de la tasca d'aquest servei públic que presten els advocats del torn d'ofici, i per això haurien de dotar la justícia gratuïta de mitjans suficients i adequats", ha remarcat Gay.A més, ha posat de manifest el col·lapse de la justícia, especialment en l'àmbit de la jurisdicció civil. A més de la saturació dels jutjats especialitzats en clàusules sòl, els processos de divorci contenciosos poden durar un any en instància i dos en apel·lació, i els jutjats socials assenyalen els judicis a dos o tres anys vista.En l'àmbit legislatiu, Gay ha demanat a la ministra que estudiï la supressió total de les taxes judicials estatals i que abordi també l'eliminació de les taxes judicials per a les pimes. També ha proposat que s'elabori un text normatiu que ofereixi una protecció integral als menors i adolescents contra tot tipus de maltractament i abús, així com la necessitat d'incorporar les previsions del Protocol d'Istambul a la Llei de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere.Així mateix, s'han abordat altres qüestions com la llei de segona oportunitat i la reforma de la regulació penal i de seguretat ciutadana relativa a l'ocupació d'habitatges.La degana ha aprofitat per recordar a la ministra que les dones suposen a Espanya el 60% dels jutges en primera instància però després no arriben al 50% en els tribunals de segona instància.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.