directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 18:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 22 d'octubre de 2018 15:12 h

Arrimadas retreu a Iglesias que faci "d'emissari dels separatistes" en la negociació dels pressupostos

Cs farà un acte dissabte a Reus amb motiu del primer aniversari de "l'aberració jurídica i democràtica", en referència a la declaració d'independència

ACN Barcelona.-La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, ha retret al secretari general de Podem, Pablo Iglesias, que faci "d'emissari dels separatistes" amb la negociació dels pressupostos a canvi de "privilegis" per als polítics. "No hi ha res que violi més el dret a la igualtat dels espanyols", ha lamentat en roda de premsa des de Madrid. Arrimadas ha lamentat que es negociïn els pressupostos a una presó amb el líder d'ERC i ha assegurat que Junqueras considera que els catalans i els espanyols tenen diferències genètiques. D'altra banda, la líder de Cs ha avançat que el partit farà un acte dissabte que ve amb motiu del primer aniversari de la declaració d'independència al Parlament, el 27 d'octubre de l'any passat. Un fet que ha qualificat com una "aberració jurídica i democràtica".

Arrimadas ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d'haver entregat la política econòmica a Iglesias i la política territorial a Quim Torra, Carles Puigdemont i a Bildu. En aquest context, ha lamentat que els pressupostos "es negociïn a canvi de privilegis per als qui han donat un cop d'estat i per als que s'han fugat de la justícia"."Em sembla increïble que Iglesias estigui negociant els pressupostos, que sembla un emissari o secretari de Puigdemont i Torra a canvi de privilegis i prevendes per als polítics. No hi ha res que violi més el dret d'igualtat dels espanyols", ha lamentat per després retreure a Podem que sempre es trobi al costat dels separatistes. I és que segons Arrimadas, Sánchez ha escollit com a socis els que "assumeixen les teories nacionalistes i lluiten per la desigualtat a Espanya", tot argumentant que els nacionalistes volen concedir privilegis a determinats territoris.La líder de Cs ha carregat contra Junqueras i li ha retret que fes un article parlant, segons Arrimadas, de les diferències genètiques entre catalans i espanyols, defensant que els catalans s'assemblen més genèticament als francesos.Arrimadas ha avançat que el pròxim dissabte Cs farà un acte a Reus a les 11 hores per recordar que farà un any que es va donar un "cop a la democràcia" i es van "violar" els drets de milions de catalans, en referència a la declaració unilateral d'independència. En aquest context, ha denunciat que es va utilitzar el Parlament per "cometre una aberració jurídica i democràtica" i ha assegurat que el seu partit no taparà les "aberracions" del separatisme.Sobre Carolina Punset, Arrimadas ha explicat que el partit "l'ha pillat amb el carret dels gelats" en referència a la seva reunió amb Carles Puigdemont i ha assenyalat que hi va anar amb el cotxe oficial. "No sé si mantenen els valors però tant ella com el seu home no deixaran l'acte i el sou", els ha retret. En aquest context, ha tret importància a les crítiques de Punset i ho ha atribuït al fet que se li va obrir un expedient d'expulsió.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.