directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 09:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 25 d'octubre de 2018 08:00 h

El Grup Barnils comença la campanya de microfinançament per l'Anuari dels Silencis Mediàtics 2018

Es proposa recollir 8.000 euros per "destapar temes que els mitjans convencionals han ignorat"

ACN Barcelona.-El Grup de Periodistes Ramon Barnils comença aquest dijous la campanya de microfinançament a Verkami per fer possible l'Anuari dels Silencis Mediàtics del 2018 amb l'objectiu de recaptar 8.000 euros en 40 dies. L'Anuari és una publicació de l'Observatori Mèdia.cat que, des del 2010, publica cada any temes rellevants que "els mitjans de comunicació corporatius del país no han cobert o han infrarepresentat o censurat durant l'últim any". En aquesta edició, han explicat des del grup, s'inclouran 10 reportatges d'investigació en profunditat fets per periodistes especialitzats en cadascuna de les qüestions i també per estudiants de periodisme de sis universitats que s'inicien en el món professional.

Des d'aquest dijous i durant els pròxims 40 dies, es podrà fer una aportació per a que tiri endavant aquest projecte de periodisme d’investigació. Els micromecenes que vulguin rebran a canvi des d'exemplars de l'Anuari des d'"una caixa d'experiències" Fem País, una bossa de cotó ecològic amb un disseny exclusiu de Jordi Calvís fins a una litografia de Gina Serret amb una frase de Ramon Barnils, entre d’altres. Aquesta serà la vuitena edició de l’Anuari, i recollirà "els temes silenciats de 2018" i es publicarà a principis de 2019. Des de la primera edició, s'han publicat 91 reportatges d'investigació sobre temes que fins aquell moment eren oblidats o silenciats: els desnonaments a Ciutat Meridiana, la implicació d'Urdangarin al cas Palma Arena, la vulneració de drets en el règim d’aïllament a les presons catalanes o la violència antiindependentista a Catalunya la tardor de 2017, per posar alguns exemples. També inclourà articles d'anàlisi fets per experts per analitzar quin paper ha tingut el periodisme davant els principals esdeveniments socials i polítics de l'últim any. Enguany, el lema de la campanya és #EncomanemPeriodisme, amb l’objectiu de visibilitzar com l’Anuari proporciona oportunitats i eines als estudiants per a fer un periodisme crític. Hi participen estudiants de periodisme de de les universitats Autònoma de Barcelona, Pompeu Fabra, de València, de Vic, Ramon Llull, de Lleida i Oberta de Catalunya, que s'hi incorpora aquest any. Un estudiant de cada centre participa en la investigació i redacció dels temes de l’Anuari, acompanyat pels periodistes coordinadors Elisenda Rovira i Víctor Yustres, que l'any passat va col·laborar en l'edició i enguany s'incorpora al projecte com a co-coordinador. Des de 2012 l’Anuari s'ha finançat principalment gràcies al micromecenatge i, de fet, el projecte de Verkami per a finançar l’Anuari el 2012 va ser el primer micromecenatge de periodisme en català. Actualment, després de les set edicions exitoses, és el projecte periodístic en actiu que més diners ha recollit en la seva totalitat en aquesta modalitat de finançament: un total de 61.885 euros. Mèdia.catL'Observatori Crític dels Mitjans Mèdia.cat publica regularment articles d’anàlisi, informes en profunditat i articles d’opinió per analitzar el tractament que fan els mitjans de comunicació de qüestions com la violència, els conflictes polítics o socials, l’ús del llenguatge masclista o xenòfob, l'empobriment de la llengua, la creació d'imaginaris polítics, etc. El Grup de Periodistes Ramon Barnils va impulsar-lo l'any 2009 per treballar en la difusió i la defensa d’un periodisme rigorós i d’un espai comunicatiu propi, un dels objectius fundacionals de l’entitat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.