directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 17:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 26 d'octubre de 2018 23:27 h

Chucho Valdés homenatja el seu pare en la inauguració del Festival Internacional de Jazz de Barcelona

El pianista cubà revisa al Palau de la Música un dels seus projectes capitals, el 'Jazz Batá'

ACN Barcelona.-Chucho Valdés va inaugurar fa una dècada del Festival Internacional de Jazz de Barcelona en un duet amb el seu pare, Bebo Valdés. Nom fix de la programació del certamen, el pianista cubà ha fet valdre aquest divendres al Palau de la Música tot el seu pòsit en la inauguració del mig segle de vida del festival amb l'estrena de 'Jazz Batá 2', un nou disc que es publicarà al novembre i que està dedicat al seu pare. Els assistents al Palau se n’han endut les primeres copies. L'àlbum revisa un dels seus projectes capitals, el 'Jazz Batá', dels anys 70 i que fa de pont entre el revolucionari batanga de Bebo i l'experimentació de l'embrió del grup de fusió Irakere. Valdés ha fet una posada en escena de ritmes frenètics amb un quartet que ha completat el contrabaixista Yelsy Heredia i tres percussionistes d'alçada: Yaroldi Abreu, Dreiser Durruthy Bombalé i Abraham Mansfarroll Rodríguez.

Des que el 2014 Chucho Valdés -amb la gorra “de comandante”- va assumir el càrrec de padrí del festival, cada any proposa una nova aventura. Aquest 2018, en l’any del centenari del naixement del seu pare, Bebo, torna amb una reformulació d’un dels projectes més especials de la seva carrera: el Jazz Batá, que va enregistrar el 1972 amb Carlos del Puerto i Óscar Valdés, que incloïa una cançó titulada Irakere.A cavall entre el jazz i la música cubana, fuig de les etiquetes i les cotilles i busca homenatjar Bebo, que també va trencar fronteres quan va posar els tambors batá enmig d’una gran orquestra per crear el ritme batanga. Amb la complicitat total d’un públic entregat, Valdés ha deixat clar que encara té molt a dir-hi en l’escena actual, ballant a ritme quan entrava i sortia de l’escenari.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.