directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 04:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 31 d'octubre de 2018 17:56 h

El Banc d’Espanya adverteix que un repunt de la incertesa a Catalunya suposaria un “risc” per a l’estabilitat econòmica

Alerta que l’augment del Salari Mínim pot afectar negativament la creació d’ocupació

ACN Madrid.-El governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández de Cos, ha advertit aquest dimecres el Congrés dels Diputats sobre els riscos que podrien afectar l’economia espanyola. Ha citat en aquest camp la “fragmentació parlamentària” perquè “genera incertesa” en la consolidació pressupostària i les reformes estructurals que cal adoptar, i també un eventual “repunt de la incertesa associada a la situació política sobre Catalunya” que “segueix suposant un risc addicional per a l’estabilitat econòmica, espècialment a aquesta comunitat autònoma”. De Cos també ha advertit que un augment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) –com el que han pactat el govern espanyol i Podem en els pressupostos, de 900 euros- pot afectar negativament el creixement econòmic i la creació d’ocupació. En aquest sentit, ha destacat que l’augment afecta un nombre petit de treballadors, però la probabilitat de perdre la feina s’incrementa de manera “significativa” en determinats col·lectius com són els més joves i els de menys formació.

Segons el governador del Banc d’Espanya, el creixement de l’ocupació ha anat en els quatre últims anys “de la mà d’un creixement modest de les retribucions salarials”, però , “els convenis col·lectius han passat de pactar un augment salarial del 0,6% al 2014 a l’1,7% al 2018", i és probable que aquesta tendència es mantingui en el futur. En aquets sentit ha destacat que cal que l’evolució dels salaris s’ajusti el màxim possible a la productivitat. De Cos ha afirmat que el creixement de l’economia espanyola és coherent amb la taxa de producció i ha recordat que la inflació subjacent es troba en nivells “moderats” de l’entorn de l’1%. Segons el governador, els tipus d’interès segueixen en nivells pròxims als mínims històrics mentre l’estalvi de les famílies continua augmentant. En aquest sentit, ha apuntat que ens trobem en un “cicle expansiu” amb creixement de les exportacions i el sector del turisme, tot i que l’encariment futur del petroli afectarà la capacitat d’endeutament de l’economia espanyola.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.