directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 01:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 6 de novembre de 2018 10:45 h

Estrasburg dona la raó a Otegi i dictamina que l’Audiència Nacional va violar el seu dret a un judici just

El dirigent d'EH Bildu i quatre demandants més van denunciar al Tribunal Europeu de Drets Humans els jutges que els van enviar a presó per manca d'imparcialitat

ACN Brussel·les.-El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) ha donat la raó a Arnaldo Otegi i quatre demandants més dictaminant que l’Audiència Nacional va violar el seu dret a un judici just a Espanya. El tribunal amb seu a Estrasburg ha determinat aquest dimarts que l’alt tribunal espanyol va violar l'article 6.1 del Conveni Europeu de Drets Humans sobre el "Dret a un procés equitatiu" quan se'ls va jutjar i enviar a presó pel cas 'Bateragune'. Els cinc demandants al·legaven que els magistrats de l'Audiència Nacional que els van jutjar no van ser imparcials en el seu judici. Actualment, els condemnats ja han complert les penes i es troben en llibertat. Otegi, el dirigent d’EH Bildu va ser sentenciat a deu anys de presó per l'Audiència Nacional i finalment va estar-ne sis i mig tancat per una rebaixa del Suprem.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.