directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 02:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 7 de novembre de 2018 14:35 h

Torra avança els temes que el Govern portarà a la cimera: llibertat dels presos, retorn dels exiliats i autodeterminació

Riera pregunta al president de la Generalitat si hi ha la possibilitat que l'1-O "degeneri en un pacte d'estat en clau de reforma autonòmica"

ACN Barcelona.-El president de la Generalitat, Quim Torra, ha avançat els tres temes que el Govern posarà sobre la taula en la cimera amb els grups parlamentaris del 16 de novembre: llibertat dels presos, llibertat dels exiliats i dret a l'autodeterminació. En el marc de la sessió de control, Torra ha afegit que els grups també poden posar altres qüestions sobre la taula. Per la seva banda, el diputat de la CUP Carles Riera ha lamentat que no hi hagi una "resposta contundent" del Govern als escrits d'acusació contra els processats per l'1-O i ha preguntat: "Existeix pel seu govern alguna possibilitat que l'acte d'autodeterminació de l'1-O degeneri en un pacte d'estat en clau de reforma autonòmica?".

Torra ha assegurat que els partits que vulguin debatre el dia 16 en tindran l'oportunitat i ha avançat les tres qüestions que el Govern posarà sobre la taula. Així ho ha explicat en resposta a la intervenció del president del grup d'ERC, Sergi Sabrià, que ha preguntat a Torra com el Govern i el Parlament s'adreçaran a les "àmplies majories" de la societat, més enllà de la feina que està fent la societat civil.Precisament, la CUP ha anunciat aquest dimecres que no assistirà a la cimera de setmana que ve per parlar del futur polític de Catalunya. Riera ha criticat la reacció del Govern a l'escrit d'acusació de la fiscalia i l'Advocacia de l'Estat. "Els nostres presos i exiliats i el dret a l'autodeterminació poden ser moneda de canvi en el mercadeig? Creiem que no. No hi haurà una resposta contundent jurídico -política real i efectiva que iniciï el procés destituent del règim del '78?", ha preguntat. En aquesta línia, ha interpel·lat a Torra per saber si el Govern vol arribar a acords a canvi de renuncies en clau d'autodeterminació i ha qüestionat que es parli de diàleg amb qui vol castigar dos milions de persones per defensar el seu dret a votar. "Com preveu alliberar els presos i el retorn dels exiliats? L'única via possible és la desobediència civil i la unilateralitat", ha reblat.En la seva primera intervenció en la sessió de control com a portaveu del grup CatECP, Susanna Segovia ha preguntat a Torra en què beneficia a Catalunya que es prorroguin els pressupostos de l'Estat de PP i Cs en comptes d'aprovar uns comptes amb "grans avenços socials". El president de la Generalitat li ha replicat que "per tenir un estat del benestar, primer s'ha de tenir un estat" i ha defensat que no hi ha divisió entre la via nacional i la social.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.