directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 16:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 8 de novembre de 2018 06:00 h

La companyia britànica 1927 porta al Temporada Alta el conte de terror 'Animals and children took to the streets'

L'obra combina animació i actors en directe amb una estètica expressionista de còmic

ACN Barcelona.-La companyia britànica 1927 porta al Temporada Alta una de les seves obres més aclamades, 'Animals and children took to the streets', un conte de terror que la seva directora, Suzanne Andrade, defineix en declaracions a l'ACN com a "divertit, una mica fosc, ximple i força emotiu". El muntatge combina l'animació marca de la casa amb actors reals enmig d'una estètica expressionista de còmic. Andrade no ha volgut revelar la trama de l'obra per no "arruïnar" la història, però sí que ha explicat que parla d'una "revolució" que enceten els nens d'un barri de Londres i que trenca la calma i l'status quo del veïnat que hi viu. Andrade ha subratllat que en aquesta ocasió han utilitzat un estil diferent d'animació al de treballs anteriors.

'Golem' va sorprendre l'any passat el públic del Temporada Alta amb la particular integració del videoart i el relat teatral de la companyia britànica 1927, que havia visitat el Liceu l'any anterior amb la seva versió operística 'La flauta màgica'. Ara, la companyia torna a Girona amb l'espectacle que els va catapultar fins a la fama, 'The animals and children took to the streets', una novel·la gràfica que pren vida gràcies a la interacció entre les tres actrius i l'animació creada per Paul Barritt. L'obra reflexiona sobre la manera com s'estableixen les normes de la societat, que serà el que els nens qüestionaran. També parla sobre el salt generacional, ja que la gent gran que viu al barri és la que ha determinat de quina manera són les coses "que fan que els nens siguin com són".A l'entorn de l'estètica de l'obra i dels personatges que hi surten, Suzanne Andrade ha explicat que no volien que tinguessin un aspecte "necessàriament noble", a l'estil, per exemple, dels de Charles Dickens, sinó que volien gent d'aspecte i comportament comú. "Per això hi ha dones vestides amb bates o bufandes de lleopard, que són xafarderes i coses així".'Animals and children took to the streets' s'aparta de temàtiques que el grup ha treballat anteriorment, malgrat que les tècniques que utilitzen habitualment sí que hi són presents, com ara l'animació, la música o la barreja amb actors reals. En tot cas, a parer de la directora de l'obra, és un bon punt per començar a introduir-se en la trajectòria de la companyia perquè "té una mica de tot el que hem fet abans, i del que estem fent ara".Andrade també ha explicat que estan preparant una nova obra basada en contes tradicionals d'arreu del món i ha indicat que li agradaria portar-la també a Catalunya.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.