directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 06:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 8 de novembre de 2018 20:19 h

La Filmoteca recupera les joguines més cinèfiles a l'exposició 'El joc del cinema"

La mostra fa un recorregut per peces icòniques com el projector Cine Nic, jocs de taula com 'Jumanji', o ninots de pel·lícules com 'Toy Story'

ACN Barcelona.-La Filmoteca de Catalunya ha estrenat aquest dijous l'exposició 'El joc del cinema', que fins el proper 6 de gener portarà a la infantesa els visitants que s'hi apropin. Tot tipus de joguines porten a fer un recorregut per la història del cinema d'una manera "interactiva", ha explicat Anna Fors, la comissària de l'exposició. D'aquesta manera, el visitant pot jugar a jocs de taula, remenar rèpliques de trencaclosques, o retallar vestits de nines. L'exposició està dividida en cinc àmbits: aparells òptics de precinema que han acabat sent joguines; projectors icònics com el Cine Nic; llibres de tot tipus; jocs de taula com 'Jumanji' o 'Tom & Jerry'; i per últim, nines i ninots de marxandatge cinematogràfic com 'E.T.' o Buzz i Woody, protagonistes de 'Toy Story'.

L'exposició neix arrel de la relació entre la Filmoteca i el col·leccionista Lluís Benejam, que va cedir 20.000 pòsters a l'entitat i d'altra banda va organitzar una exposició amb diferents joguines al Museu del Joguet de Figueres. Per compensar la donació, i amb la voluntat de fer una exposició que unís les joguines amb el cinema, la Filmoteca va començar una feina de producció per reunir articles infantils relacionats amb la història del cinema."Volia una exposició diferent, que tingués com més interactivitat millor", ha explicat aquest dijous Anna Fors. D'aquesta manera, es deixa que l’espectador jugui amb algunes de les peces perquè "n’entengui millor el funcionament i els rols de joc".Dels cinc àmbits de l'exposició 'El joc del cinema', al parer de Fors la joguina "reina" són els projectors. Com els que ha cedit el dibuixant Josep Maria Escobar, dos projectors dels anys 40 i 50 les pel·lícules dels quals pintava ell mateix. Una llanterna màgica, el famós Cine Nic, inventat pels germans Nicolau, un Cine Vailet, el Cine Ray o el Cine Jefe són alguns dels altres projectors exposats. També hi ha joguines òptiques, com el 'praxinoscop' interactiu que creen il·lusió de moviment a partir de dibuixos estàtics. Un altre 'àmbit és el dedicat als llibres, "joguines també", al parer de la comissària, Anna Fors. Llibres que han estat la llavor de moltes grans pel·lícules, o llibres desplegables es poden trobar en aquesta zona on també el visitant s'hi pot asseure. En l'àmbit dels jocs de taula , Fors hi destaca el joc de Jumanji (1995), de Joe Johnston, el joc que va derivar-ne de la pel·lícula. De la col·lecció de Lluís Benejam és el trencaclosques d'E.T., i del Museu del Joguet de Figueres el joc de taula de 'Tom & Jerry'.I per últim nines, ninots i peluixos com a marxandatge cinematogràfic de pel·lícules com 'Star Wars', 'Batman', 'The Wizard of Oz', 'Toy Story', 'Shreck' o 'Harry Potter'.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.