directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 17:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Segrià doble fletxa Divendres, 9 de novembre de 2018 13:58 h

L'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida crea una nova clínica per tractar els accidents isquèmics transitoris

S'hi han visitat i es troben en fase d'estudi i seguiment mig centenar de pacients des que es va posar en marxa aquest agost

ACN Lleida.-L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova ha creat una nova clínica d'accidents isquèmics transitoris (AIT) amb l'objectiu d'elaborar un estudi sobre les causes d'aquesta afectació, que es produeix per una falta de reg sanguini a una part del cervell de forma transitòria. Un AIT és un senyal clar d'advertència que pot haver-hi un accident cerebrovascular en un futur, si no es fa res per prevenir-lo. Per aquest motiu, la nova clínica aconsella i administra als pacients el millor tractament de prevenció secundària per evitar així recurrències isquèmiques. A més, selecciona els pacients que podrien beneficiar-se d'un ingrés hospitalari. La nova clínica funciona des del 20 d'agost i, fins ara, s'hi han visitat i es troben en fase d'estudi i seguiment més d'una cinquantena de pacients.

Amb el nou protocol, a tots els pacients que van a Urgències de l'Arnau de Vilanova per un AIT o un ictus menor se'ls practica una neuroimatge (una tomografia computada cranial), un estudi neurovascular, un electrocardiograma i una analítica sanguínia. En funció dels resultats d'aquestes proves, els professionals decideixen si donar-los l'alta a domicili, amb una visita posterior a la clínica d'AIT, o l'ingrés hospitalari. També se'ls practica una ressonància magnètica cerebral (per via ambulatòria o durant l'ingrés). A més, amb l'obertura de la clínica d'AIT, es visiten els pacients que són derivats de manera ambulatòria durant la setmana posterior a un accident isquèmic transitori per fer-los les exploracions complementàries necessàries per evitar que aquest es repeteixi.Paral·lelament, des del primer contacte amb aquests pacients, comença un procés d'educació sanitària que duen a terme els professionals de neurologia i els de medicina d'atenció primària amb el pacient, amb l'objectiu de reduir els factors de risc vascular.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.