directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 16:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 9 de novembre de 2018 14:02 h

Pere Llobera dedica una instal·lació a la "cultura feta en els marges i que no és oficial" al MNAC

'Supuració etílica de la pedra' es podrà visitar a la sala Educart del museu

ACN Barcelona.-El pintor i escultor Pere Llobera (Barcelona, 1970) dialoga en la instal·lació 'Supuració etílica de la pedra' sobre el fracàs i l'art oblidat. Llobera ha assegurat aquest divendres que el leitmotiv de la instal·lació és "la cultura feta en els marges", aquesta cultura que "està castigada, que no és oficial, malviu i s'ha mort". A partir d'obres pròpies i d'altres creadors, així com de peces de la col·lecció del MNAC, Llobera dona forma a aquesta instal·lació a una acumulació d'objectes que parlen d'aquest "art fet en els marges". Així es poden veure discos, revistes, poemes, pintures i escultures a la sala Educart del museu des d'aquest divendres fins al 3 de març del 2019.

Llobera ha assenyalat que una exposició "és un organisme viu i mai se sap al 100% ni al 70% què acabarà sent". Ha apuntat que ha volgut crear "un punt" entre una cultura que l'atrau molt dels 60 als 80 amb la cultura de principis de segle XX, amb una Barcelona "una mica esbojarrada i cabaretera". Ha indicat que hi ha coses que involucren la seva vida privada. Una de les obres que ha destacat de la instal·lació són uns marbres que "és una erosió feta pels tacons de les prostitutes durant anys i és una peça doble que l'he separat", ha explicat Llobera. L'altra part de la peça és un lloc erosionat fet pels genolls de penitents al Pilar a Saragossa. Les obres de la instal·lació també dialoguen amb peces del MNAC i ha apuntat que això ha estat "absolutament intuïtiu". Trajectòria Pere Llobera viu i treballa entre Barcelona i Ámsterdam. Entre 2006 i 2007 va ser resident a la Rijksakademie (Amsterdam) i ha exposat individualment al Fons Welters Gallery (Amsterdam), Tongerlohuys Museum (Roosendal) i la Galerie Maribel López (Berlin).ARCOPreguntat per quan va retirar les seves obres d'ARCO per la censura a l'obra de Santiago Segura 'Presos polítics a l'Espanya contemporània', ha replicat: "Allò va ser una qüestió de caràcter meu i ja està i aquesta exposició no té res a veure amb la censura, sinó amb el que vull reivindicar a nivell d'interessos personals i el que m'agrada de la cultura. A ARCO va ser una cosa vinculada més al meu caràcter", ha afegit.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.