directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 20:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 9 de novembre de 2018 14:17 h

Sánchez Llibre critica la campanya "d'enfrontament" de l'ANC i avisa que els perjudicats seran els treballadors

El president de Foment espera poder "liderar" el retorn de les empreses a Catalunya i buscar la "màxima complicitat" amb el Govern

ACN Barcelona.-El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha criticat aquest divendres la campanya "d'enfrontament" de l'ANC perquè els consumidors catalans optin per empreses alternatives a multinacionals espanyoles i ha advertit que de dur-se a terme "els principals perjudicats no seran les empreses sinó els treballadors". En una trobada amb mitjans de comunicació, el president de la patronal ha qualificat la campanya d'"error i barbaritat" i ha demanat a l'entitat sobiranista que la suspengui. D'altra banda, Sánchez Llibre ha assenyalat que treballarà perquè en els pròxims quatre anys les empreses que van deixar Catalunya el mes d'octubre passat tornin i per això ha afegit que buscarà la "màxima complicitat" del Govern, amb qui ja ha contactat per mantenir una trobada, tant amb el president de la Generalitat, Quim Torra, com amb els consellers d'Empresa i Treball.

Sánchez Llibre ha volgut deixar clar que "les polítiques de boicot són polítiques d'enfrontament que no beneficien des de cap punt de vista l'economia productiva, la generació de riquesa i ocupació i van en contra de la cohesió social". Segons el president de la patronal, els treballadors són els qui en poden patir les conseqüències i sortir més perjudicats que les empreses. "Foment no està en aquesta vessant. Volem ser proactius i buscar punts de trobada i d'entesa i evitar situacions com la que estan plantejant en aquests moments", ha afegit el president de la patronal.Pel que fa el retorn de les empreses que van abandonar Catalunya els dies previs a la DUI, Sánchez Llibre ha deixat clar que és un "objectiu prioritari" i ha defensat que la seguretat jurídica "no ha deixat mai d'existir". "Quan van marxar van entendre que no hi era", ha afegit el president de Foment, que ha confirmat que ja ha començat els contactes amb "moltes" d'aquestes empreses. En aquest sentit, s'ha mostrat optimista perquè tornin en els propers quatre anys i ha desitjat que "el clima de desconfiança desaparegui" i ha vinculat l'aprovació dels pressupostos al fet que la situació es pugui "normalitzar" ja que "voldrà dir que hi ha tranquil·litat".Sánchez Llibre diu que treballarà pel retorn de CECOT a FomentEn una trobada amb mitjans de comunicació, Sánchez Llibre s'ha mostrat "optimista" sobre el retorn de la CECOT "en els properes setmanes o mesos" a Foment després que la patronal vallesana fos expulsada. Per això, ha dit que buscarà "unitat d'acció" i recuperar una "patronal que és eficient" i que "s'ha demostrat en els últims anys". El nou president de Foment ha explicat que aleshores va votar a favor de l'exclusió de CECOT perquè "hi havia motius" però ha defensat que "els temps han canviat". En qualsevol cas, ha destacat que és necessari que "tothom se senti còmode", en referència a les patronals del territori, i que "tots respectem les normes internes".Sánchez Llibre també ha comentat que ha parlat tant amb el president de CECOT com de Pimec, Josep González, a qui també li ha expressat la voluntat d'arribar a acords, especialment en el conflicte judicial que tenen obert junt amb Fepime.El nou president de Foment, que es va incorporar dimarts al càrrec en substitució de Joaquim Gay de Montellà, també ha donat a conèixer la composició de la seva Junta, on ha destacat el pes creixent de les dones en els òrgans de govern. Així, Marta Colet presidirà la comissió de Desenvolupament Sostenible; Eloi Palà la d'Emprenedors; Sílvia Perera la de Turisme i Serveis; Anna Cornadó la d'Infraestructures; Valentí Pich la de Fiscal i Economia; Manuel Rosillo la de Formació; Maria Àngels Tejada la de Laboral i Recursos Humans; Francina Valls de d'Igualtat; Anna Maria Sánchez la de Societat Digital, Marta Angeri la d'Agenda 2030; Roser Fernández la d'Atenció Personal, Salut i Benestar; Josep Maria Martí la de Transport i Logística i Josep Lluís Cabestany la d'Indústria.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.