directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 03:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Divendres, 9 de novembre de 2018 17:46 h

Entitats denuncien que el projecte de remodelació de la Rambla de Barcelona no garanteix l'accessibilitat

La Plataforma Carrers per a Tothom exigeix que es faci públic el document de l'avantprojecte

ACN Barcelona.-La Plataforma Carrers per a Tothom, que aplega entitats de persones amb discapacitat, rebutja el projecte de remodelació de la Rambla de Barcelona perquè considera que no garanteix l'accessibilitat. L'entitat lamenta que no s'han incorporat les demandes de les associacions de la diversitat funcional i, per tant, indica que l'Ajuntament "promou una ciutat excloent en el disseny dels seus carrers". Afegeix que la remodelació "posa en perill" a molts ciutadans perquè "preveu la implantació de tres grans espais de plataformes úniques en zones amb trànsit d'autobusos i la col·locació de guals per a camions damunt la vorera, la qual cosa va en contra de qualsevol criteri d'accessibilitat i de seguretat".

També critiquen que no se'ls hagi facilitat cap document per poder conèixer en detall l'avantprojecte i respondre a la proposta, motiu pel qual exigeixen que es faci públic el document "en un exercici de transparència". Apunten que no hi ha un increment del mobiliari urbà de bancs i cadires, que consideren "essencials per a persones grans o que tinguin problemes per a caminar".La Plataforma Carrers per a Tothom agrupa diverses entitats de persones amb discapacitat i de defensa dels drets del vianants.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.