directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 13:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Gironès doble fletxa Divendres, 9 de novembre de 2018 21:17 h

Rufián qualifica com a "bona notícia" que els diputats d'ERC responguessin al "macarrisme de Ciutadans" al Parlament

El portaveu adjunt d'ERC al Congrés retreu a Pedro Sánchez que ja van fer un gest votant la moció de censura i manté la negativa amb els pressupostos

ACN Girona.-El portaveu adjunt d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, considera que és una "bona notícia respondre al macarrisme de Ciutadans" després de la picabaralla entre el republicà Ruben Wagensberg i el portaveu parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, aquest divendres al Parlament. Rufián ha assegurat que tots els diputats independentistes a Madrid estan acostumats "a la barra lliure de PP, d'una part del PSOE i de Cs" pels constants "insults i difamacions". D'altra banda, el republicà ha retret al president espanyol, Pedro Sánchez, que el seu partit ja va fer "el gest" quan va votar la moció de censura que va portar al socialista a la presidència. Per això, Rufián ha avisat que la postura d'ERC seguirà contrària als pressupostos generals.

La picabaralla d'aquest divendres al Parlament entre el diputat republicà Ruben Wagensberg i el portaveu parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, segueix aixecant polèmica. En aquesta ocasió, el portaveu adjunt d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ho ha qualificat com una "bona notícia" el fet de "respondre al macarrisme de Ciutadans".En aquest sentit Rufián ha lamentat que els "insults i difamacions" són "habituals" a Madrid i ho ha definit com una "barra lliure de PP, una part minoritària del PSOE i Cs, principalment", a l'hora de falta el respecte als parlamentaris independentistes. Per aquest motiu, Rufián ha celebrat que Wagensberg hagi "plantat cara als mentiders" aquest divendres al Parlament de Catalunya.A més, el republicà també ha afirmat que "Ciutadans porta uns anys fent la pitjor política del món" perquè, segons Rufián, basa els seus arguments en "mentides".D'altra banda, el portaveu adjunt d'ERC també ha volgut diferenciar les paraules de Carrizosa amb la rèplica de Wagensberg. Per Rufián, seria "trampós pensar que pot ser el mateix que Carrizosa digui 't'espero a fora' o la resposta del grup d'ERC", ja que considera més greu la "provoació" de Ciutadans.Rufián manté el 'no' als PGEGabriel Rufián també ha anunciat que els republicans mantindran el seu posicionament en contra dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE). El portaveu adjunt ha avançat que "el gest" que demana el president espanyol Pedro Sánchez als independentistes "ja el vam fer votant a favor de la moció de censura" que va portar al socialista al govern.A més, Rufián ha preguntat a Pedro Sánchez i Pablo Iglesias què farien "si el vostre primer secretari estigués a la presó o a l'exili". Rufián ha tancat la negativa recordant que "no hi ha cap partida pressupostària que valgui més que cap dels nostres diputats".Gabriel Rufián ha fet aquestes declaracions durant la presentació del llibre 'Gabriel Rufián. La voz de la calle' a la ciutat de Girona. L'acte de presentació ha comptat amb la intervenció de l'autor del llibre Igor Meltxor i de l'alcaldable d'ERC a la ciutat, Quim Ayats.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.