directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 12:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dissabte, 10 de novembre de 2018 02:00 h

Anna Moner guanya el 30è Ciutat d’Alzira de Novel·la amb ‘La mirada de vidre’

Lourdes Toledo guanya en assaig, Alba Fluixà en poesia i David González Jara en divulgació científica

ACN Barcelona.-L’escriptora i artista plàstica Anna Moner (Vila-Real, 1967) és la guanyadora del 30è Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira amb ‘La mirada de vidre’, una obra ambientada a Barcelona en què s’entremesclen ocultisme i investigacions científiques poc ortodoxes. El guardó, dotat amb 16.000 euros, s’ha lliurat aquest divendres a la nit juntament amb els de les altres categories dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2018, entre els quals, el d’assaig, que ha estat per l’obra de Lourdes Toledo ‘Amèrica endins’ (Del roig i el verd 2014-2017)’, el de poesia, concedit a Alba Fluixà per ‘Galeria d’incerteses’ o el de divulgació científica a la investigació ‘Las moléculas de la vida’ de David González.

Anna Moner s’ha endut el guardó degà i més ben dotat dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, el de novel·la, amb l’obra ‘La mirada de vidre’. Monner és artista i escriptora, ha publicat una dotzena de relats en reculls diversos i les novel·les ‘Les mans de la deixebla’ (Premi Enric Valor 2010), ‘El retorn de l’Hongarès’ (Premi Alfons el Magnànim 2014, Premi Túria 2015 i Drac de Sant Jordi 2015 de Catalunya Ràdio i ‘Núvol’) i ‘Gabinet de curiositats’ (Premi de la Crítica al millor assaig 2016).‘La mirada de vidre’ és un relat ambientat en la Barcelona de principis del segle XX en què s’entremesclen l’ocultisme i les investigacions científiques poc ortodoxes, i que revela l’interès de l’autora per temes com la fotografia clínica i la fotografia espiritista, el món de les addiccions, l’ús terapèutic i artístic de l’electricitat, l’anàlisi de l’expressió facial, la sensibilitat tàctil o el poder de la mirada, entre d’altres. En un palmarès dels Premis Ciutat d’Alzira paritari per primera vegada (i amb vora 250 originals presentats en les diferents categories), Lourdes Toledo ha estat la primera dona que ha aconseguit el XX Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, amb l’obra ‘Amèrica endins’. El XXIV Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General -el segon en dotació amb 12.000 euros de premi- ha sigut per a David González Jara per ‘Las moléculas de la vida’, presentat originalment en castellà. D’altra banda, el XIII Premi de Poesia Ibn Hafaja ha distingit Alba Fluixà per ‘Galeria d’incerteses’. Tal com ja es va fer públic, el guardonat amb el XIII Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca ha sigut Toni Cabré, per ‘Okupes particulars’; Vicent Dasí ha merescut el XXIII Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil per ‘Doc Doggie. Unitat de Medicina Estrambòtica’; Martín Piñol, autor de ‘Superbaguet’, ha estat guardonat amb el XXIII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre i, per últim, el III Premi Internacional d’Àlbum Il·lustrat Enric Solbes Consorci Ribera i Valldigna ha estat per a la il·lustradora Seta Gimeno, amb ‘Nina’. Els guanyadors de les diverses modalitats han recollit aquesta nit el trofeu dissenyat per Manuel Boix durant el transcurs del sopar dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira. L’acte l’ha conduït la periodista Maria Fuster i hi han assistit vora 800 persones, entre les quals el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig.A aquesta edició s’havien presentat un total de 242 originals ˗xifra que marca un rècord històric de participació˗, que optaven a una dotació global de 72.000 €.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.