directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 14:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Diumenge, 11 de novembre de 2018 22:37 h

Detenen 15 joves, dos d'ells menors, per intent d'agressió sexual i atac amb arma blanca a Santa Coloma de Gramenet

El govern municipal fa una crida a la Generalitat per abordar la presencia de joves i menors no acompanyats sense residència fixa

ACN Barcelona.-La Policia Local de Santa Coloma de Gramenet ha detingut aquest diumenge quinze joves, dos dels quals són menors, com a presumptes autors d'un intent d'agressió sexual a una noia i atac a la seva parella amb arma blanca a l'estació de metro de Can Peixauet. Els Mossos d'Esquadra s'encarregaran del cas i ja han obert una investigació després de rebre una denúncia per part de la víctima. El noi atacat s'ha sotmès a una intervenció d'urgència i evoluciona favorablement. En un comunicat, el govern municipal ha fet una crida a la Generalitat per tal d'abordar "de forma global" la presència de joves i menors no acompanyats sense residència fixa a Catalunya, com és el cas dels arrestats, que malvivien en un habitatge ocupat "en estat ruïnós".

Abans de passar a disposició de la policia catalana, els joves, s'han sotmès als protocols sanitaris, ja que, tal com informa la SER, tenen sarna i han infectat els vehicles i calabossos on han estat retinguts. La mateixa cadena radiofònica ha precisat que els detinguts són d'origen magrebí i que la jove va ser assetjada dins del vagó de metro i posteriorment va rebre tocaments a l'ascensor de l'estació. La noia va alertar el seu company, que va rebre una ganivetada al costat. L'actuació policial s'ha produït arran de l'avís del cos de seguretat del Metro i ha sigut possible gràcies a la col·laboració de la jove que ha estat capaç d'identificar els agressors. A partir de les detencions realitzades, el cos de Mossos ha obert una investigació per determinar les responsabilitats, en les dues agressions, dels diferents detinguts. Els arrestats passaran a disposició judicial quan ho determinin els responsables de la policia catalana. El govern municipal fa una crida a la Generalitat per abordar la presència de joves i menors no acompanyats sense residència fixaParal·lelament, el consistori ha remarcat en el comunicat emès aquest diumenge que el grup d'arrestats respon al perfil de joves sense residència fixa i que ocupen habitatges deshabitats i en estat ruïnós "per falta de manteniment i irresponsabilitat en la tinença dels seus propietaris". Per això, el govern municipal ha realitzat una crida a la Generalitat per tal d'abordar, "d'una manera global" i "com a problema de país", la presència d'aquests joves i menors no acompanyats que circulen per la geografia catalana sense residència fixa "cometent diferents delictes i faltes i generant alarma i inseguretat en les ciutats catalanes". L'equip de govern de Santa Coloma de Gramenet ha apuntat, a continuació, que aquest "és un problema" que "no pot ser abordat, localment, sense el suport del Govern" i ha demanat a l'executiu català que prengui "mesures de caràcter urgent" per posar-hi remei. Alhora, l'Ajuntament ha reclamat, un increment de la plantilla de Mossos d'Esquadra a la ciutat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.