directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 06:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dilluns, 12 de novembre de 2018 13:50 h

Un dels detinguts a Santa Coloma va passar pel sistema de protecció de la Generalitat fa tres anys

Georgina Oliva critica "certa precipitació" de l'Ajuntament de Santa Coloma i demana que no es contribueixi a estigmatitzar els MENA

ACN Barcelona.-La Secretària d'Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, ha explicat que un dels 15 nois detinguts a Santa Coloma per intent d'agressió sexual i atac amb arma blanca fa tres anys que va passar pel sistema de protecció. Oliva ha afirmat que cap dels detinguts és tutelat en aquest moment i que encara s'estan fent comprovacions per saber si hi ha dos menors entre els detinguts. Ha criticat una "certa precipitació" de l'actuació de l'Ajuntament de Santa Coloma. "Parlar de tutelats quan no tenim la informació que ho són o menors estrangers quan no sabem si ho són crec que contribueix a estigmatitzar aquest col·lectiu i fa un flac favor a la seva integració social", ha dit. Oliva ha demanat "més responsabilitat" i ha fet una crida a "no estigmatitzar el col·lectiu de joves que han emigrat sols".

"Si hi ha menors d'edat en situació de vulnerabilitat que ens ho comuniquin i avisarem a la fiscalia o actuarem des de la direcció general", ha demanat Oliva en referència a l'Ajuntament de Santa Coloma. En cas que es confirmi "que són menors i que no tenen famílies o persones adultes que se'n puguin fer càrrec", ha exposat que el departament es farà responsable de la seva atenció. "No tenim cap problema ni amb Santa Coloma ni amb la majoria de municipis", ha reblat. En preguntar-li per un "hipotètic repunt de la delinqüència associada" als MENA, Oliva ha dit que s'estan atenent 2.850 joves menors estrangers que han fet un procés migratori, i el percentatge de menors que deriven a justícia juvenil "no arriba ni al dos o tres per cent.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.