directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 10:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 14 de novembre de 2018 18:54 h

Ensenyament estudia fer la segona escola d'educació especial de la Selva a Santa Coloma de Farners i que sigui concertada

El director territorial també vol que hi hagi suports intensius a l'escola inclusiva a Maçanet i a Lloret o Blanes el curs vinent

ACN Girona.-El Departament d'Ensenyament estudia fer la segona escola d'educació especial de la comarca de la Selva a Santa Coloma de Farners i que sigui concertada. Després de la mobilització dels familiars d'alumnes del Ventijol de Blanes denunciant el mal estat de les instal·lacions i afirmant que són insuficients per atendre el nombre d'alumnat amb necessitats especials, el director territorial del Departament a les comarques gironines, Marti Fonalleras, ha explicat que treballen amb la idea de crear un nou centre i que s'han posat en contacte amb l'ajuntament per buscar possibles emplaçaments i amb la fundació Gentis per explorar les possibilitats. Això, però, és una solució a més llarg termini. Mentrestant, Fonalleras vol aconseguir que hi hagi suports intensius per a l'escola inclusiva a Maçanet i a Lloret o Blanes el curs vinent i així reduir el nombre d'alumnat de la Ventijol.

Després de la mobilització dels pares d'alumnes, Fonalleras subratlla que el Departament ha seguit de prop la situació de l'escola Ventijol i que ha mantingut diverses reunions tant amb l'equip directiu de l'escola com amb l'AMPA. El director territorial detalla que fruit de les reunions el Departament ha adoptat diferents línies estratègiques de treball per solucionar la situació.Algunes d'elles, manifesta, ja s'han fet efectives, com dotar el centre de més espai a través de la casa del conserge i adaptar algunes aules per a complir amb les necessitats d'alumnat amb dificultats motrius. Tot i que admet que a l'escola hi ha més alumnes dels inicialment previstos, nega que hi hagi massificació o dèficit de professionals per atendre l'alumnat. De fet, exposa que la ràtio d'alumnes per docent és de 4,2 (105 alumnes per a 25 docents).Un altre compromís és impulsar la creació de suports intensius a l'escola inclusiva en dos centres ordinaris: un a Maçanet de la Selva i l'altre a Blanes o Lloret. Segons Fonalleras, aquest curs aquests recursos ja no poden entrar en funcionament però l'objectiu és que ho facin el curs vinent i que part de l'alumnat de l'escola Ventijol vagin a aquests centres educatius.Fonalleras admet que l'objectiu és comptar "tan aviat com sigui possible" amb una nova escola a la comarca de la Selva. Per això, ha afirmat que ha establert contactes amb l'ajuntament de Santa Coloma de Farners i amb la Fundació privada Gentis perquè hi hagi una escola concertada en aquets municipi. El director territorial admet que aixecar un edifici de nova construcció endarreria terminis i, per aquest motiu, es plantegen convertir algun edifici municipal en escola o bé situar barracons. Finalment, ha detallat que hi ha una nova reunió prevista a principis de desembre per continuar treballant amb les solucions per a l'escola.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.