directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 05:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 15 de novembre de 2018 01:23 h

Sandra Bautista guanya el premi Sona 9 del 2018

Menut s'endú el premi Joventut i Home Invent el premi Èxit i el de Votació Popular

ACN Barcelona.-La cantautora de Martorelles Sandra Bautista ha guanyat l'edició del 2018 del premi Sona9 amb 35 vots, només un de diferència amb el segon classificat, el conjunt de cançó folk Menut, que s'ha endut el premi Joventut. El tercer classificat, que ha rebut el premi Èxit, ha estat Home Invent, amb 27 vots. El grup de música pop ha estat, d'altra banda, el més votat pel públic de la sala Luz de Gas, per la qual cosa ha rebut el premi de Votació Popular. Així, Sandra Bautista pren el relleu a Senyor Oca, el guanyador de l'any passat, que en el marc de la gala d'entrega de premis que s'ha celebrat a la sala barcelonina, ha presentat les cançons del seu primer disc, 'Cant de pagès'.

La jove cantautora Sandra Bautista (guitarra i veu) va presentar el seu projecte al Sona 9 juntament amb Javier Gil (bateria), José Gallardo (teclats i baix), Víctor Martínez (guitarres) i Víctor Vallcanera (saxo). S'ha imposat en una final molt ajustada com a artista emergent a Menut (34 vots) i Home Invent (27 vots). Bautista té influències d'artistes com Judit Neddermann o Jorge Drexler i l'any 2017 va publicar un disc autoeditat, 'La casa de les mil olors', un tema que ha tocat a la final celebrada a Luz de Gas. El premi Sona 9 permetrà a la jove cantant enregistrar i editar un disc amb la direcció d’un productor professional, a més de campanyes de publicitat a mitjans i concerts promocionals a l’Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic o el Curtcircuit, entre d'altres.El segon classificat de la 18a edició ha estat el grup de Móra la Nova Menut, que ha rebut el premi Joventut. Aquest reconeixement consta de l'enregistrament d’un EP amb quatre cançons a Bucbonera Studios i l'edició digital del disc. També podran fer una petita gira de tres concerts promocionals per diferents festivals de Catalunya. Menut és un duet format per Carles Blanch (veu, guitarró i guitarra) i Alberto García Cernadas (veus, guitarra elèctrica i programació) que uneixen sons electrònics amb música tradicional com jotes i cançó protesta.L'Home Invent ha quedat en tercera posició, però a més de rebre el premi Èxit que reconeix aquesta posició, el públic els ha concedit el premi per Votació Popular. Són quatre músics de Montcada i Reixac, Fran Delgado (veu i guitarra), Carlota Pagès (guitarra i segones veus), Jordi Fernández (baix) i Héctor Pérez (bateria). El seu cantant s'ha passat al català, i ha explotat l'estil pop de les seves creacions. Les seves influències són cantautors com Pau Vallvé o Sanjosex. Enregistraran dues cançons i a més d'una campanya de difusió el premi popular està dotat amb 1.000 euros en material musical. En la 18a edició del concurs es van presentar un total de 110 propostes de diversos estils en català procedents de Catalunya, Illes Balears i País Valencià, i el jurat va escollir 18 artistes que van participar en els concerts preliminars. Una de les novetats d'aquesta edició del Sona9 ha estat el Premi Cases de la Música, un guardó al grup amb més projecció de futur de la fase final segons els professionals de les mateixes Cases de la Música de Catalunya. Aquest reconeixement ha estat pel grup Plou, que disposarà d'un programa de tutoria anomenat Incubadora Musical.Després de les actuacions dels tres finalistes, ha actuat el grup guanyador de l'edició passada, Senyor Oca, que han presentat les cançons del seu recent disc de debut 'Cant de pagès'.Sandra Bautista se suma així a la llista de guanyadors del Sona 9, després de Senyor Oca (2017), Lakaste (2016), Est Oest (2015), Trau(2014), Copa Lotus (2013), Empty Cage (2012), Nyandú (2011) i La iaia (2010).



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.