directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 06:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Berguedà doble fletxa Dijous, 15 de novembre de 2018 17:57 h

Avià ha guanyat el premi Conama en la categoria pobles de menys de 5.000 habitants

Es tracta del guardó més important dins de l'Estat Espanyol en l'àmbit de la sostenibilitat

ACN Avià.-Avià ha guanyat el premi Conama en la categoria pobles de menys de 5.000 habitants. Es tracta del guardó més important dins de l'Estat Espanyol en l'àmbit de la sostenibilitat. L'entrega del premi es farà efectiva el proper dilluns 26 de Novembre, durant el congrés Nacional de Medi Ambient de Madrid. El projecte presentat per Avià al concurs busca reduir un 70% de reducció en les emissions de gasos d'efecte hivernacle en comparació dels nivells de 1990, un 70% de participació en el consum d'energia renovable; i assolir un estalvi d'energia del 60%. Durant els tres anys que porta executant-se ha aconseguit assolir els objectius de la UE pel 2030 d'estalvi energètic per a l'administració pública i, en el cas dels privats, s'han reduït un 20% les emissions.

El model Avià preveu accions específiques per reduir les emissions i millorar la sostenibilitat. Les mesures prioritzen la implementació de mesures d'estalvi d'emissions d'energia en un temps rècord; i inclouen ordenances per incentivar als ciutadans i l'escola del poble per reduir les emissions a través de diferents beneficis i bonificacions fiscals. També preveu contractar a una empresa 100% d'energia renovable per a tota l'electricitat pública; subsidiar les inversions d'eficiència energètica privades i comercials; així com la modificació del reglament de planificació urbana (POUM) per eliminar certes restriccions en la instal·lació de panells solars i en la insolació externa d'edificis.La intenció és que el model d'Avià es pugui aplicar a altres municipis. En el marc del congrés mediambiental de Madrid, Avià participarà com a ponent en les conferències organitzades els dies 26 i 28.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.