directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 02:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 15 de novembre de 2018 19:09 h

May es reivindica en el càrrec: "El lideratge vol dir prendre les decisions apropiades, no les fàcils"

La primera ministra britànica diu que la seva feina és portar a la Cambra dels Comuns "el millor acord pel Regne Unit" i rebutja dimitir

ACN Barcelona.-La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, ha defensat aquest dijous la seva feina tot i les dimissions en el govern i l'amenaça d'una moció de censura del seu propi partit conservador, i ha rebutjat dimitir. En una roda de premsa des del 10 de Downing Street, May ha dit que "el lideratge vol dir prendre les decisions apropiades, no les fàcils", i ha rebutjat actuar "per interès partidista o personal". "Jo faré la meva feina, portaré el millor acord possible pels britànics a la Cambra dels Comuns, i els diputats hauran de fer la seva", ha insistit May. La primera ministra ha admès que hi ha punts del pre-acord amb la UE que li generen "preocupació", com el 'backstop' per Irlanda del Nord, però que "en general" és la millor opció per "anar a la propera fase de les negociacions".

Després d'un dia intens, on ha comparegut al parlament durant més de tres hores – i ha sentit les crítiques al seu pla per part de membres del seu partit i l'oposició-, May ha fet una roda de premsa davant de la plana major de la premsa britànica. La primera ministra ha assegurat que "servir" als ciutadans és "un honor i un privilegi" però també comporta "una gran responsabilitat", especialment ara que al Regne Unit "el que està en joc és tan important". Mai ha dit que entén algunes de les crítiques a l'acord assolit amb Brussel·les però ha advertit que "ningú" ha ofert una "proposta alternativa" que permeti complir amb el resultat del referèndum i garanteixi que no s'introdueix una frontera dura entre Irlanda i Irlanda del Nord. May ha agraït als ministres que han dimitit la feina que han fet fins ara però ha reivindicat que creu que el camí escollit "és l'apropiat pel país i pel poble britànic". La primera ministra ha descartat un segon referèndum sobre el Brexit, com voldria part de l'oposició, i també ha insistit que en tot cas els diputats hauran de "respondre davant dels seus votants" si acaben tombant l'acord sobre el Brexit que ella porti al parlament. "La gent vol que complim amb el resultat del referèndum", ha insistit.La primera ministra ha acabat la seva roda de premsa amb una metàfora sobre criquet, el seu esport preferit. Davant de la pregunta d'un periodista sobre aquest esport, May ha dit que el seu "heroi" va ser Geoffrey Boycott. "I què sabeu de Geoffrey Boycott? Va aguantar i va aconseguir-ho, al final", ha conclòs.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.