directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 04:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 16 de novembre de 2018 13:49 h

Desactivat el pla Inuncat per la millora de la situació meteorològica i l'estat dels rius

Les pluges seran locals i menys intenses aquest divendres

ACN Barcelona.-Protecció Civil ha desactivat el pla Inuncat per risc d'inundacions per la millora de la situació meteorològica i l'estat dels rius. Les pluges seran aquest divendres locals i menys intenses. Els cabals dels rius aniran a la baixa. Tot i això, el pla ha quedat en fase de prealerta per les possibles acumulacions d'aigua a les comarques del nord de Girona i pels cabals fora de l'habitual a les conques dels rius de Girona i el Llobregat. En aquest episodi ha mort un home de 62 anys arrossegat per l'aigua mentre creuava a peu el torrent del collet de Guixers, a Mieres (Garrotxa)

La previsió és que el volum dels cabals decreixi, però fins a la seva normalització es recomana extremar les precaucions a l'entorn de rius i rieres, sobretot en punts baixos i guals del Fluvià al pas per Esponellà, l'Onyar a Girona, el Ter a Girona i a Torroella de Montgrí, el Tordera a Fogars de la Selva i el Llobregat al seu pas per Sant Joan Despí. Segons la darrera previsió del Servei Meteorològic de Catalunya, al migdia les precipitacions al litoral i prelitoral de Barcelona i Girona aniran a menys. A la tarda es preveuen xàfecs locals a Terres de l'Ebre, Ponent, Catalunya Central, Prepirineu i interior de Girona. No es preveu la superació del llindar d'intensitat. En aquest episodi, el Servei Meteorològic ha registrat superacions del llindar d'acumulació de pluges amb màxims de 157 litres per metre quadrat a Castellbisbal, 146 a Mas de Barberans, 141 litres a l'Observatori Fabra de Barcelona i 126 al Parc Nacional del Ports. Es mantenen els talls de subministrament elèctric que afecten 1.340 abonaments a Sant Martí i a Gràcia, a Barcelona, i també 1.102 a Terrassa. El Servei Català de Trànsit informa que encara hi ha algunes vies amb problemes, com la C-58, tallada a Vacarisses en ambdós sentits per esllavissades. També hi ha un carril tallat a la C-25 a Santa Coloma de Farners en sentit Vic per arbre caigut a la via. A la C-55 s'ha fet més estret un carril a Abrera en direcció Manresa per obres arran d'uns esfondraments. La B-120 està tallada a Olesa de Montserrat per esllavissades. El telèfon 112 ha registrat des de l'inici de l'episodi i fins a les 8 hores 1.519 trucades per 1.075 incidències relacionades amb les pluges. El Sistema d'Emergències Mèdiques ha atès 46 incidents. Durant el dijous 16 municipis van activar el seu pla d'emergència municipal, i ara en queden activats 13. A Vallirana, una escola va haver de tancar per inundacions i aquest divendres només fa servei d'acollida. L'escola Rivó Rubeo de Rubí sí que s'ha obert i només queda treure aigua del forat de l'ascensor. Barcelona ha desactivat el seu Pla Municipal per Insuficiència Drenant a les 8.58 hores. Els Bombers han fet 81 sortides en total.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.