directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 11:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Gironès doble fletxa Divendres, 16 de novembre de 2018 14:48 h

Sergio Blanco torna al Temporada Alta amb l'autoficció 'El bramido de Düsseldorf'

L'aclamada obra del dramaturg uruguaià es podrà veure aquest diumenge a El canal de Girona

ACN Barcelona.-El reconegut dramaturg uruguaià Sergio Blanco torna al festival de tardor Temporada Alta amb 'El bramido de Düsseldorf', que es podrà veure aquest diumenge al teatre El Canal de Girona. L'obra, que ell etiqueta com a autoficció, relata la mort del pare d'un reconegut autor teatral, Sergio Blanco, en qui s'emmiralla el creador, mentre es troben a Düsseldorf. En una roda de premsa de presentació de l'obra, el mateix Blanco afirma que l'obra li permet parlar "de la violència, de la mort, de la sexualitat i de la religió", i tot per mitjà d'aquest gènere teatral. "L'autoficció em permet llençar el meu 'jo' en molts camps de possibilitats; fa l'impossible, possible" ha explicat el dramaturg.

Blanco planteja tres hipòtesis sobre per què pare i fill són a Düsseldorf, encara que defensa que no s'acaba resolent el motiu real. D'aquesta manera, justifica que cada possibilitat li permet tractar una temàtica diferent. Així, a 'El bramido' trobem com el protagonista pot ser a la ciutat perquè està escrivint un catàleg per a una exposició sobre Peter Kürten, un assassí en sèrie; perquè és contractat per escriure guions a una productora de cinema pornogràfic; o perquè vol circumcidar-se per culminar el seu procés de reconversió al judaisme. Blanco explica com, a través d'aquests motius, tracta la violència i la mort, la sexualitat i la religiositat, en una obra on "l'única certesa que hi ha, és que som a Düsseldorf", tal i com afirma.El dramaturg també posa l'accent en "tot allò que no s'explica a l'obra", que defensa que és tan important com el que sí que es verbalitza. En aquest sentit, Blanco destaca la relació entre pare i fill que es mostra a la peça, que defineix com a "tensa i tempestuosa" a la vegada que "càlida i pacífica", en allò que ell mateix reconeix com a les seves pròpies relacions personals. "Els meus vincles personals també són complexos, si són fàcils no m'interessen", explica Blanco.Sergio Blanco també ha volgut fer un elogi als tres actors protagonistes de l'obra, en especial a Gustavo Saffores i a Soledad Frugone, presents a la roda de premsa, que ha qualificat de "peces clau" en tot el procés de creació de l'obra. Per una banda, ha volgut destacar l'important paper de Saffores, actor reconegut, en el seu propi camí personal dins el món de l'autoficció, mentre que ha agraït especialment a Frugone el seu paper "recentralitzador" en un equip molt masculinitzat, i en tot el paper de reescriptura de l'obra.El director uruguaià ha volgut agrair especialment la col·laboració amb el festival Temporada Alta, i el seu director artístic adjunt, Narcís Puig, ha avançat que estan treballant en "nous projectes conjunts" per als propers anys. L'obra 'El bramido de Düsseldorf', estrenada l'agost del 2017, es podrà veure aquest diumenge al teatre El Canal de Girona.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.