directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 14:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Divendres, 16 de novembre de 2018 16:08 h

Save the Children demana a l'església catòlica "actuacions clares i concretes" contra els abusos sexuals

Exigeix a la institució que els seus protocols incorporin la notificació a les autoritats

ACN Barcelona.-Save the Children ha reclamat "actuacions clares i concretes" a l'església catòlica després que José María Gil Tamayo, secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola, admetés el dimecres que durant anys l'Església ha guardat un "silenci còmplice" davant dels casos de pederàstia que s'han produït en la institució. Save the Children demana a la institució que desenvolupi "plans i protocols avalats per experts que converteixin tots els espais de l'Església en espais segurs per a nens i nenes". L'entitat ha manifestat en un comunicat que "és de vital importància que l"Església mostri tolerància zero davant l'abús".

"No podem permetre que hi hagi casos d'abusos que no es detectin, que s'allarguin durant anys o que nenes i nens segueixin en contacte amb el seu agressor i no siguin protegits", indica Ana Sastre, directora de Sensibilització i Polítiques d'Infància de Save the Children. Per això ha demanat a la institució que prengui mesures específiques de lluita contra l'abús sexual a menors. L'entitat considera que "és el moment de mostrar un ferm compromís de lluita contra els abusos sexuals en el sí de l'Església", i per això reclama "polítiques internes que no deixin lloc a dubtes: davant de qualsevol indici o revelació estan obligats a notificar-ho a la Justícia. Són les autoritats judicials les que han d'actuar", assenyala Sastre.Save the Children treballa per l'aprovació d'una Llei Integral per erradicar la violència contra la infància arreu de l'Estat. "Urgim el govern espanyol que acceleri els tràmits per aprovar el projecte de Llei de Protecció Integral contra la Violència contra la Infància abans que acabi l'any, incloent mesures específiques de lluita contra l'abús sexual a menors", indica Sastre. En concret, Save the Children indica que la llei comptaria amb aspectes que afectarien el personal de l'Església Catòlica que treballa amb nens i nenes, de la mateixa manera que d'altres professionals en contacte habitual amb menors. Aquests aspectes inclouen que els qui treballin de manera habitual amb nens i nenes rebin formació específica en prevenció, detecció i notificació de totes les formes de violència contra la infància. També suposaria l'exigència del certificat de delictes sexuals a tot aquell personal eclesiàstic que treballi amb menors. La norma també obligaria que tots els llocs on habitualment hi hagi menors comptin amb protocols clars d'actuació davant de qualsevol forma de violència. Aquests llocs també haurien de comptar amb polítiques i actuacions que assegurin la protecció de nens i nenes davant la violència.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.