directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 7 de maig de 2024 07:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Alt Empordà doble fletxa Divendres, 16 de novembre de 2018 16:46 h

L'alcalde de Figueres anuncia un pla de xoc contra l'incivisme i denuncia un "dèficit inadmissible" de mossos a la ciutat

Masquef reclamarà al conseller d'Interior més efectius i "solucions efectives" a problemàtiques com les del barri del Culubret

ACN Figueres.-L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, ha anunciat un pla de xoc per combatre l'incivisme i la delinqüència a la ciutat. En el marc d'aquest pla, la Guàrdia Urbana adoptarà mesures "immediates" per donar prioritat a les accions policials de prevenció i resposta a actituds incíviques, com ara reforçar el patrullatge a partir de dilluns vinent. Masquef, que aquest divendres s'ha reunit amb el cap de la Guàrdia Urbana, ha afirmat que l'objectiu de la trobada a estat traslladar la directriu de "tolerància zero". "Els agents han de ser més proactius i advertir i, quan calgui, sancionar a qui no compleixi les ordenances municipals", ha exposat. A més, l'alcalde també denuncia que a la ciutat hi ha un "dèficit inadmissible" d'agents dels Mossos d'Esquadra i reclamarà al conseller d'Interior que incrementi el nombre d'efectius.

L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, s'ha reunit aquest divendres amb el cap de la Guàrdia Urbana i el regidor de Seguretat per encarregar un pla de xoc contra l'incivisme i la delinqüència. Seguint aquest pla, el cos policial incorporarà de forma immediata "noves directrius" de "tolerància zero" cap a les actituds incíviques. Masquef dona resposta així al compromís que va adquirir en el ple d'investidura de dimecres, quan va situar aquest pla de xoc com a prioritat. En la trobada han acordat que de forma paral·lela al disseny del pla de xoc, s'incorporin ja canvis "immediats" a l'hora de prioritzar determinats patrullatges a partir de dilluns. Segons Masquef, la directriu de tolerància zero implicarà que els agents "siguin més proactius i adverteixin i, quan calgui, sancionin a qui incompleixi les ordenances municipals". "No hi ha d'haver excuses i segurament fins ara, per una qüestió de prioritats, no s'ha fet amb la celeritat que es requeria", ha afirmat. Aquesta mateixa directriu s'ha traslladat també a la unitat responsable dels agents cívics municipals, que també han participat a la reunió.L'alcalde de Figueres també denuncia la falta d'agents dels Mossos d'Esquadra a la ciutat i assegura que aquesta situació "agreuja els problemes d'incivisme i de seguretat". Masquef ha valorat de forma positiva la col·laboració entre la Guàrdia Urbana i els Mossos, però afirma que el "dèficit inadmissible d'efectius de la policia catalana es tradueix en una sobrecàrrega de treball per a la policia local".Masquef ha explicat que la seva obligació com a alcalde és "exigir els serveis que Figueres mereix i necessita", governi qui governi a la Generalitat. En aquest sentit, ha anunciat que demanarà formalment una reunió amb el conseller d'Interior, Miquel Buch, per plantejar-li aquesta demanda de més mossos, convidar-lo a visitar la ciutat per conèixer de primera mà la situació i que proposi "solucions efectives". Entre els temes a tractar, un dels prioritaris també serà la problemàtica relacionada amb les plantacions de marihuana a la zona oest de la ciutat i els talls de llum que es produeixen al barri del Culubret. En aquest sentit la setmana vinent l'alcalde es reunirà amb la directora general d'Endesa. L'alcalde figuerenc ha admès que totes aquestes actuacions no donaran resultat "d'un dia per l'altre". "És una batalla lenta i complexa, però que podem guanyar si ens mostrem ferms i perseverants", ha conclòs.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.