directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 7 de maig de 2024 20:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Divendres, 16 de novembre de 2018 17:26 h

Cunillera insta Torrent a fer extensible la crida al respecte als grups també a les institucions de l'Estat

La delegada de la Moncloa lamenta que Campdepadrós rebutgés assistir a un acte de la policia espanyola en considerar-la una "força d'ocupació"

ACN Barcelona.-La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha enviat una carta aquest dijous al president del Parlament, Roger Torrent, que retreu que el secretari primer de la Mesa, Eusebi Campdepadrós, rebutgés la invitació del subdelegat del govern espanyol a Tarragona per assistir a un acte del patró de la policia espanyola. A la carta que ha tingut accés l'ACN, Cunillera assegura que Campdepadrós va declinar assistir a l'acte protocol·lari en qualificar el cos com una "força d'ocupació". Per això, la delegada ha instat Torrent a fer extensible la crida a mantenir les "mínimes normes de respecte" als grups parlamentaris a les relacions entre les institucions i els seus representants.

A la missiva, Cunillera ha explicat que recentment el subdelegat del govern espanyol a Tarragona i ella mateixa van convidar a càrrecs electes a la celebració dels Àngels Custodis, patró de la policia espanyola. Així, ha dit que considera que les institucions "han de donar exemple" amb les relacions i els comportaments, respectant les diferents ideologies i polítiques sense caure "en desqualificacions i faltes de respecte". En aquest sentit, la delegada ha afirmat que la resposta de Campdepadrós "no s'adequa als més mínims estàndards de respecte institucional" i que representa una "ofensa en tota regla". "Aquesta afirmació respon més a una actuació en tant que membre d'un determinat partit polític que a un membre de la Mesa del Parlament, que ha de representar el conjunt de la ciutadania i a la resta d'institucions". Després d'aplaudir la carta que el president del Parlament ha enviat aquesta setmana a la resta de grups que els recorda la necessitat de no "traspassar les mínimes normes de respecte que són exigibles", aposta per traslladar-les al "respecte exigible en els relacions entre institucions i representants" perquè és obligat traslladar a la ciutadania una actitud "a l'alçada de les institucions que representem". Amb tot, Cunillera dona per fer que les diferències polítiques "són profundes" i que requereix "més que mai d'actituds complementàries de respecte i recerca d'entesa i diàleg". Cunillera, però, ha reconegut l'"esforç" de Torrent en la via de les relacions institucionals i no en les "sortides de to o els estirabots". Costa i Campdepadrós van rebutjar participar d'actes de la policia espanyola El vicepresident primer de la Mesa, Josep Costa, i el secretari primer, Eusebi Campdepadrós -els dos membres de JxCat a l'òrgan parlamentari-, van rebutjar a mitjans de maig en una carta al llavors delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, assistir a l'acte de commemoració del 174è aniversari de la fundació de la Guàrdia Civil a Sant Andreu de la Barca. Costa i Campdepadrós van enviar cartes a Millo on argumentaven que no participaran en cap acte d'aquesta naturalesa "mentre no es demanin disculpes i depurin responsabilitats" en relació a l'1-O.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.